Soda bikarbona je poznata kao prirodno sredstvo koje se koristi u domaćinstvu za čišćenje, također, koristi se i za njegu kose... Širok je spektar djelovanja sode bikarbone, a jedan od načina kako se koristi je i za čišćenje tenisica, osobito bijelih tenisica kako bi ponovno vratile svoj prvotni izgled.

Kako bi vaše tenisice ostale bijele potrebno vam je sljedeće: soda bikarbona, topla voda i ocat. U posudu stavite žlicu sode bikarbone i žlicu octa, od te smijese napravite pastu. Nakon toga s četkom nanesite pastu na tenisice i četkajte. Kada ste dobro očetkali tenisice, stavite ih u toplu vodu i neka tako ostanu nekoliko sati.

Isperite tenisice od paste sode bikarbone i octa, te ih još jedanput operite u deterdžentu i to sa četkom. Nakon četkanja tenisica s deterdžentom dobro ih isperite u toploj vodi i vaše su tenisice oprane. Dobro ih ocijedite i osušite kako biste ih mogli početi nositi. Važno je da tenisice ne suđite direktno na suncu kako ne bi požutile. Nakon ovog postupka vaše bijele tenisice ponovno će postati bijele.

Važno je i da vezice na tenisicama skinite, njih zasebno operite.