Kako se soda bikarbona koristi za čišćenje lica? Birajte samo najbolje za svoje lice, birajte prirodna sredstva, a jedno od takvih prirodnih sredstava je I soda bikarbona. Osim što se koristiti u domaćinstvu za čišćenje, ona se može bez problema koristiti I u kozmetičke svrhe. Očistite svoje lice uz pomoć sode bikarbone, tako što žete napraviti piling od sode.

Piling od sode bikarbone

Kako biste temeljito očistili kožu lica napravite piling od sode bikarbone i vode. Piling ćete napraviti tako u sodu bikarbonu ulijete malo vode, trebate dobiti gustu smjestu. Utrljajte dobivenu smjesu na lice krućnim pokretima. Bitno je da nježno utrljavate smjesu sode bikarbone i vode na lice, te je nakon toga isperete vodom. Ovaj piling pomoći će da se obnovi vaša koža lica i uklonit će sve nečistoće s lica.

Maska od sode bikarbone

Osim pilinga možete napraviti masku sa sodom bikarbonom koja će hidratizirati vašu kožu lica. Za masku vam je potrebna soda bikarbona i maslinovo ulje. Ako nemate maslinove ulje možete uzeti arganovo ulje i obrnuto. Napravite smjesu od sode i maslinovog ulja i nanesite smjesu na kožu lica. Ostavite kratko masku na licu te je isperite vodom. Ova maska nahranit će i hidratizirati vašu kožu lica.

Kako biste bili sigurni da smijete korisiti sodu bikarbonu na licu nanesite trljanjem malo sode na stažnju stanu ruke i ostavite nekoliko minuta. Ako se pojavi crvenilo ili neki drugi osip na ruci, tada nemojte koristiti sodu bikarbonu.