Nakon što završite s kuhanjem, ostavite wok da se ohladi na podnošljivu temperaturu prije nego što ga prebacite u sudoper. Općenito, najbolje je čistiti topli wok dok su masnoća, ulje i komadići hrane još mekani. Kako oprati wok tavu?
Ne dopustite da wok dugo stoji s umakom ili viškom hrane. Ovo je posebno važno kada se kuha s kiselim sastojcima (sok citrusa, ocat itd.). Slijede ostali važni koraci kako oprati tavu za wok.
Nakon što je u sudoperu, ako ima gustog ostatka umaka ili komadića kore, metalnom lopaticom ih nježno ostružite s malo vode. Zgrabite spužvicu za ribanje i laganim, ali čvrstim pritiskom ribajte wok kružnim pokretima, počevši od sredine woka i nastavite uz rubove. Pazite da očistite cijelu površinu. Ako je vaš wok previše mastan, možete koristiti malu količinu blagog deterdženta za suđe.
Površina woka jednostavno mora biti glatka i bez ostataka kako biste oprali wok tavu. Prijeđite prstima po površini woka da provjerite! Dobro isperite wok. Izlijte stajaću vodu, brzo ga protresite i vratite na ploču štednjaka.
Zagrijte svoj wok na štednjaku dok se potpuno ne osuši. Možete koristiti papirnati ručnik da obrišete svu stajaću vodu kako biste ubrzali proces. Namažite čajnu žličicu biljnog ulja po obodu zagrijanog, suhog woka i obrišite cijelu površinu papirnatim ručnikom kako biste oprali tavu za wok.