Savjeti / Kako pravilno oprati i očistiti fritezu?

Image

Redovito, ali i pravilno čišćenje friteze od velike je važnosti. Kako pravilno oprati fritezu?

1.1.2022.
10:04

Fritezu povremeno treba oprati, ali kako oprati fritrezu? Redovita zamjena ulja u fritezi i pravilno redovito čišćenje friteze od velike je važnosti.

Kako biste oprali fritezu najprije je isključite iz struje. Pustite da se friteza, uključujući ulje, potpuno ohladi. Ispod odvoda stavite bubanj posude za ulje i ocijedite ohlađeno ulje; uklonite sve velike krhotine iznutra, uključujući sve što blokira odvodni ventil. Zatvorite odvodni ventil. Obrišite unutrašnjost friteze čistim papirnatim ručnicima ili krpama.

Napunite spremnik friteze hladnom vodom i specijaliziranim sredstvom za čišćenje friteze. Dodajte onoliko sredstva koliko piše na uputama za korištenje. Ovo je snažno sredstvo za čišćenje djeluje tako da otpušta masnoće i ulje s površina.

Uključite grijač i polako kuhajte vodu s otopinom za čišćenje 20-30 minuta. Vrlo teške naslage ugljika u fritezi mogu potrajati dulje. Ne ostavljajte fritezu bez nadzora. Pazite da voda ne zakuha jer može prskati i uzrokovati opekline. Isključite fritezu i pustite da se voda potpuno ohladi.

Stavite veliku posudu ispod odvodnog ventila i polako ispustite vodu u nju. Istrljajte unutarnje zidove četkom s dugom drškom dok voda otječe kako biste uklonili preostalu prljavštinu. Fritezu dobro isperite slanom vodom kako biste uklonili svu otopinu za čišćenje. Zatim obrišite unutrašnjost suhom papirnatim ručnicima ili krpama i ostavite da se svi dijelovi potpuno osuše.

Nakon što se friteza dobro osuši, napunite je uljem i možete je dalje koristiti.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali