Praktični savjeti / Kako ispustiti vodu iz bojlera?

Image

Bojler je važana kućanski aparat koji treba redovito čistiti i održavati, a prije toga treba ispustiti vodu iz bojlera. Kako ispustiti vodu iz bojlera?

8.1.2022.
14:33
Pixabay

Bojler se mora redovito čistiti kako radio svojim punim kapacitetom. Prije čišćenja bojlera potrebno je ispustiti vodu. Kako ispustiti vodu iz bojlera? Kod ispuštanja vode iz bojlera naći ćete odvodni ventil na najnižoj točki vašeg sustava bojlera.

Vodu koja ćete ispustit iz vašeg bojlera potrebno je izbaciti. Da biste to učinili, postavite cijev crijeva na ventil, ostavljajući drugi kraj crijeva preko odvoda ili negdje gdje vam ne smeta da se prilično smoči.

Pažljivo pazite na cijev crijeva dok ispuštate bojler. Stavite kantu ispod ventila bojlera kako biste uhvatili sve male kapljice vode.

Pomoću ključa okrenite ventil i otvorite ga. Kada čujete specifičan zvuk, znat ćete da je ventil otvoren. Voda će sada istjecati iz sustava grijanja i kroz cijev. Pričekajte nekoliko minuta da voda iscuri iz sustava.

Nakon što ispustite nepotrebnu vodu iz vašeg bojlera, on je spreman za daljnje normalno korištenje. Redovito održavanje i servisiranje kućanskih aparata od velike je važnosti za njihovo pravilno funkcioniranje.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali