Znate li da postoje biljke koje prema Feng shui vještini mogu privući novac u vaš dom? Koje su Feng shui biljke za novac?

Jedna od biljaka koja se preporučuje prema Feng shui: drvo žada, pareša, stablo novca ili krasula. Sve su to nazivi za biljku za koju se smatra da privlači pozitivnu energiju, novac, odnosno bogatstvo. Najbolje mjesto za ovu biljku je kod ulaznih vrata i to s desne strane kako biste omogućili novcu da ulazi u vašu kuću.

Krasula ili stablo novca je zelena biljka čiji listovi podsjećaju na novčiće, kada otpadnu stari listovi narastu novi, i može narasti do 2.5 metra. To je biljka koju ne treba previše zalijevati jer ako se previše zalijeva tada listovi počinju otpadati. Tijekom zime ova biljka zahtijeva jako malo vode.

Osim krasule prema feng shuiju i sretni bambus privući će novac u vaš dom. Sretni bambus ili Dracaena sanderiana simbol je sreće. Najbolje mjesto na koje ga možete smjestiti je stol u dnevnom boravku. Stavite u vazu s vodom dvije stabljike one će donijeti sreću, tri su za bogatstvo i dug život, a šest stabljika bambusa su za veliko bogatstvo.

Ako želite privući novac u svoj dom tada nabavite stablo novca ili sretni bambus i pustite pozitivnoj energiji da dođe u vaš dom i donese novac.