Feng shui određuje koje biljke su dobre za ljubav, sreću, zdravlje, vrt, ured, spavaću sobu, dnevnu sobu, kupaonicu... Nije svejedno koju biljku imati u kojoj prostoriji, a i vrlo je važna pozicija, odnosno postavaljanje biljaka na pravo mjesto.

Želite li imati sreće u ljubavi, u tome će vam pomoći feng shui bilje za ljubav: zlatni bršljan, bambus i orhideja jer feng shui majstori vjeruju da te biljke privlače pozitivnu energiju. Primjerice, orhideju morate čuvati u spavaćoj sobi pored kreveta, zlatni bršljan na praznoj polici u stanu, a bambus smjestite u lijevi dio kuće i to što je dalje moguće od ulaznih vrata.

Želite li privući novac tada nabavite krasulu, sretni bambus ili drvo novca. Majstori feng shuija vjeruju da te biljke privlače pozitivnu energiju i time i novac. Drvo života smjestite u prostorije koje prema feng shuiju su namijenene za novac, krasulu smjestite u ured, blizu vašeg poslovnog prostora ili u stanu na jugoistok, a sretni bambus neka pronađe mjesto u dnevnom boravku i to na stolu.

Dakle, želite li privući ljubav ili novac tada nabavite biljke, smjestite ih na točno određene pozicije u vašem dom, pravilno ih održavajte i prema vjerovanjima majstora feng shuija stvarat će se pozitivna energija koja će u vaš život privući ljubav ili novac, ovisno o tome što želite.