Eterično ulje limuna, citrusno je ulje koje karakterizira osvježavajući miris i to je ulje koje obavezno morate imati u svojoj kolekciji eteričnih ulja. Kako i kada je dobro koristiti eterično ulje limuna? To je ulje vrlo ugodnog, osvježavajućeg mirisa i najčešće se koristi za osvježenje i čišćenje prostora kako bi se uništile sve eventualne klice i spriječila opasnost od prehlade. Preporučuje se koristiti osobito tijekom zimskih mjeseci. Najjednostavniji način kako ga možete koristiti je u difizoru. Eterično ulje limuna možete kombinirati s eteričnim uljima čajevca, kajeputom.

Eterično ulje limuna možete koristiti i za inhalaciju, osim što ćete se osjećati bolje jer ono podiže raspoloženje, zaštit ćete se i od eventualnih prehlada. To je ulje koje pomaže kod pamćenja, podiže raspoloženje, poboljšava koncentraciju.

Ako imate problema s noktima, lomljivi su i tanki tada uzmite biljno ulje, primjerice, jojobe, masline ili badema i dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja limuna. Tu smjesu nanesite svaki dan jedanput na nakote i masirajte svaki nokat nekoliko minuta. S vremenom ćete primijetiti kako su vaši nokti sve čvršći.

Eterično ulje limuna dobiva se iz kore i to hladnim prešanjem.