Izdržljiv i sjajan, rosfraj idealan je materijal za kuhinje i kupaonice. Međutim, rosfraj je sklon otiscima prstiju, tragovima i mrljama od vode. Iako je ovaj materijal čvrst, jaka abrazivna sredstva mogu ga ogrebati ili izazvati hrđu, stoga je važno naučiti čistiti rosfraj na pravi način.
Prvi način za čišćenje rosfraja je brisanje vrućom vodom. U većini slučajeva, brisanje rosfraja čistom krpom umočenom u vruću vodu trebalo bi poslužiti. Ali za tvrdokornije mrlje dodajte kap deterdženta za posuđe u vodu i otopinom sapunice obrišite površinu. Isperite vodom i osušite.
Još jedan način za čišćenje rosfraja je korištenjem octa. Za tvrdokorne masne mrlje ili vodeni kamenac namočite meku krpu razrijeđenom otopinom 2 dijela vode i 1 dijela octa. Obrišite cijelu površinu od vrha do dna, ali nikada ne dopustite da ocat ostane na površini duže vremena. Nakon toga potpuno isperite i osušite.
Ukoliko se na vašem rosfraju nalaze zagorjele ili stvrdnute mrlje, korištenje sode bikarbone je najbolje rješenje. Napravite meku pastu od sode bikarbone i vode i nanesite je na mrlju, ostavljajući da odstoji oko 20 minuta. Zatim izribajte to područje krpom namočenom u otopinu vode i sredstva za pranje posuđa te isperite i osušite. Ovo su tri najbolja načina za čišćenje rosfraja.