Play ponuda

Njega biljaka / Kako očistiti listove sobnih biljaka?

Image
Foto: Pixabay

Sobne biljke najčešće imaju dekorativnu ulogu, ali vrlo lako i brzo nakupljaju prašinu. Kako očistiti listove sobnih biljaka?

12.2.2022.
9:18
Pixabay
Play ponuda

Sobne biljke nisu zaštićene od prašine i često je problem upravo s njih skinuti prašinu. Kako očistiti listove sobnih biljaka? Redovito čišćenje listova sobnih biljaka je od velike važnosti.

Kada postoji samo fini sloj prašine na listovima sobnih biljaka, takve nakupine možete brzo ukloniti krpom ili drugim sličnim proizvodom. Nježno trljajte po lišću kako biste uklonili što je više moguće prljavštine, a da ne budete previše grubi i eventualno otkinite lišće sa stabljike.

Sada ulazimo u metode koje koriste vodu. Manje sobne biljke ili one s puno lišća mogu imati koristi od brzog uranjanja u kadu s mlakom vodom.

Za uklanjanje laganog sloja prašine počnite punjenjem sudopera ili umivaonika mlakom vodom. Pažljivo preokrenite tegle, jednom rukom držite biljku i zemlju unutar lonca, i nježno potopite lišće u mlaku vodu.

Ako su sobne biljke prevelike da ih stavite u kuhinjski sudoper tada ih stavite u kadu i jednostavno istuširate kako biste ih očistili.

Premjestite biljke u kadu i mlakom vodom nježno ih poprskajte glavom tuša kako biste isprali svu prašinu ili prljavštinu. Pazite da ne dopustite da pritisak postane previše snažan, jer bi mogao otkinuti lišće sa stabljika biljke.

Play ponuda
Play ponuda