Vrlo je važno da u vezi ne radite ovo, jer biste ga mogli zauvijek otjerati

Kada odete na spoj s novim muškarcem to može proizvesti niz različitih reakcija. Ubrzo shvatite da unatoč svakodnevnim obavezama i poslu previše vremena i energije razmišljate o tome što on osjeća prema vama i pokušavate dokučiti zašto radi to što radi. Premda mislite da on neće primijetiti koliko ste usredotočeni na njega, vjerujte, u krivu ste.

Fokusiranjem na njega mijenjate svoju osobnost

Zapamtite – muškarac se neće zaljubiti u vas jer se neprestano bavite njime i on vam je centar pažnje, čak i ako to ne radite izravno. To će ga samo spriječiti da se zaljubi u vas.

Zašto? Zato što svo vrijeme koje posvetite provođenju s muškarcima predstavlja vrijeme koje niste posvetili samoj sebi.

A muškarac se može zaljubiti u vas samo ako ste vi zaljubljeni u sebe. No, ako vam on postane centar svijeta, znači da sami sebi više niste prioritet. Prije no što se osvrnete počet ćete iz vida gubiti svoje ciljeve i prestati posvećivati pažnju stvarima koje su vam važne. Bez tih važnih stvari pomalo postajete nesigurni i nesvijesni samih sebe.

Počinje se događati nešto drugo

Što se više vaš život vrti oko njega i što više ulažete u njega tako i vaš strah raste. Plašit ćete se da ćete ga izgubiti što će dovesti do toga da se još više usredotočite na njega. Možda ćete i tražiti znakove koji će vam pokazati što osjeća prema vama, ali tih znakova nikada neće biti dosta. Potpuno ste usredotočeni na mozak. I kad se to dogodi ne možete biti usredotočeni na svoje srce, što znači da se ne možete povezati s njegovim srcem.

Takvim ponašanjem postat ćete ovisni o njemu, a odabraniku ćete poslati ‘vibru’ očajnice koja će ga udaljiti od vas. Steći će dojam da vam je on važniji nego što ste vi sami sebi i izgubit će interes. Počet će se osjećati kao da je on odgovoran za vašu sreću što će mu stvoriti strahovit pritisak i pokušat će se izvući iz tog odnosa.

Povežite se sa sobom i njegovim srcem

Umjesto da se pitate sviđate li mu se, upitajte se sviđate li se samoj sebi kad ste s njim. Kako se osjećate kad ste s njim? Osjećate li se sretno i privlačno ili nesigurno? Osjećate li tjeskobu, to može biti znak da on nije dobar za vas. Kada ste s gospodinom Pravim, onda to osjetite. Nema potrebe da bilo što analizirate.

Kada god ste usredotočeni na ono što on misli i radi, automatski zapostavljate sami sebe. Važno je jedino kako se vi osjećate u njegovoj prisutnosti.

Dakle, sljedeći put kada misli usredotočite samo na njega, razmislite i o svojim osjećajima prema samoj sebi. Ostanite usredotočeni na ono što vas je činilo sretnom i kada njega nije bilo, jer njemu će biti ugodno s vama jedino ako ste vi u redu sa samom sobom. Što mu ugodnije bude, to će se više željeti zbližiti s vama, tvrdi Rori Raye, autorica knjige Have The Relationship You Want.

Povratak na Net.hr