OGLAS

Događa li se i vama ovo? / 'Ubojica' dobrog seksa može biti jedna stvar koju je teško, ali ne i nemoguće izbjeći

Image
Foto: Ilustracija/Thinkstock

Osjećate se kao da vam seksualni život jednostavno nije kakav bi trebao biti? U pitanju bi mogla biti stvar koja muči mnoge

9.3.2020.
18:09
Ilustracija/Thinkstock
VOYO logo

Novopečeni pojam 'mrtva spavaća soba' opisuje vezu u kojoj par nema seksualne odnose na duži vremenski period pa tako u pitanju mogu biti i mjeseci ili godine. I to je nevjerojatno uobičajeno.

Nedavna anketa koju je provela tvrtka BodyLogicMD pokazala je da je čak 51 posto ispitanika, u dobi između 18 i 65 godina, prošlo duži period bez seksa. Njih 39 posto otkrilo je da je faza trajala između jedne i pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pexels
Image
Foto: Pexels

(FOTO: Pexels)

Ono što je posebno intrigantno je da problem nije ležao u lošoj vezi. Štoviše, na vrhu najčešćih objašnjenja upravo je stres na poslu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možemo li protiv toga?

Biologija stresa je relativno jednostavna, a glavni 'krivci' su hormoni kortizol i noradrenalin. Originalno su nastali kako bi nam pomogli da izdržimo stresne situacije.

Međutim, pod stalnim stresom isti hormoni mogu uzrokovati drugačije fizičke i psihičke nuspojave poput glavobolja, tjeskobe, lošeg sna, gubitka libida i erektilne disfunkcije. U takvom stanju nestaje želja za seksom, a nedostatak istog nam stvara dodatnu brigu i stres.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako si pomoći?

Iako je stres zbog posla, ali i obiteljskog života i užurbanosti postao gotovo nezaobilazan problem svakodnevice, moguće je olakšati si.

Image
Foto: Thinkstock
Image
Foto: Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva stvar koju bismo trebali učiniti je razgovarati s partnerom i otkriti mu što vas muči ili ga pitati leži li u tome problem. Ako se radi o vama, pokušajte svaki dan raditi nešto u čemu uživate barem 15 minuta. 

To može biti čitanje, kupka ili vježbanje - potpuno je svejedno, ali ključno je da vas mentalno odmara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potražite i stručnu pomoć kako biste vratili samopouzdanje, uklonili brige i ponovno se osjećali dobro i otvoreno za seksualno iskustvo.

Hell's kitchen
Dosje Jarak
Brak na prvu
Poseta
Obiteljske tajne
default_cta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Čovjek zvan Ove
Južni vetar
default_cta
Minari
Priča o čarobnjaku
Bohemian Rhapsody
Ljubavna zamka
Potraga Zvadlav
default_cta
VOYO logo