Tajna je u malim stvarima: Četiri načina kako učvrstiti prijateljstvo kako bi trajalo cijeli život

Sudeći prema rezultatima novih istraživanja, samo četvrtina ispitanika zadovoljna je prijateljstvima koje je stvorila, dok gotovo dvije trećine ispitanika nije sigurno u svoje bliske prijatelje

10.8.2016.
15:00
Flickr
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ovo istraživanje zapravo je pokazalo da većina ljudi ne teži tome da poveća broj poznanika i prijatelja već da s onima s kojima je već u kontaktu produbi vezu. Dakle, što trebate učiniti ako želite učvrstiti svoja prijateljstva?

Povjerite se nekom

Podijelite s nekim nešto čega se sramite ili vas muči. Time ćete pokazati prijatelju da mu vjerujete i da su vam potrebni njegova podrška i savjet.

Redovno se viđajte s prijateljima

Redovno se nalazite s najužim krugom prijateljica, jednom ili dva puta tjedno. Na ovaj način ćete stvoriti ugodnu naviku koja će potaknuti zbližavanje i stvoriti osjećaj sigurnosti i povjerenja.

Učvrstite svoj odnos

Podignite prijateljstvo na višu razinu tako što ćete učiniti neku gestu većeg povjerenja ili naklonosti. Na primjer, dajte najboljoj prijateljici ključ od svog stana.

Činite male stvari

Ako je vaša prijateljica suočena s problemom ili krizom koja narušava njezin svakodnevni život, saslušajte je, posavjetujte je i predložite joj da umjesto nje obavite neke obveze – da joj pričuvate djecu ili pripremite obrok.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali