SRETNA VEZA: / Pametni parovi prakticiraju ovih 6 navika i prosperiraju u ljubavi

Image
Foto: Instagram

Rutina, mediokritet, dosada, velika većina parova upadne u ove zamke koje im od veze, koja je nekoć bila svježa poput potoka, postane ustajala močvara.

16.4.2016.
8:50
Instagram
Play logo

Takve navike valjalo bi okrenuti u svoju korist, jer život je život, sastoji se od jednostavnih stvari, poput spremanja kreveta, kuhanja kave, zajedničkog doručkovanja ili ručanja. Evo kako neke od tih životnih navika staviti u funkciju poboljšanja veze.

1. Stvorite vrijeme jedno za drugo

Lako padamo u zamku da svoju vezu i osobu s kojom živimo uzmemo zdravo za gotovo, dok istovremeno nastojimo postići sve ostale ciljeve u životu. Lako je pasti u zamku da će nas naša veza, ljubav, sreća čekati kada se vratimo sa posla, treninga, kupovine, obaveze, liječničkog pregleda, roditeljskog sastanka, kave s prijateljima. Međutim, to nije uvijek tako. Čak štoviše, to gotovo nikada nije tako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možete si lagati kako na posao odlazite i dulje ostajete jer gradite zajedničku budućnost, a budućnost se kupuje novcem. Možete si govoriti kako sve što ste taj dan napravili, napravili ste kako bi vam oboma bilo bolje, ali činjenica je da svo to vrijeme niste proveli s osobom koju volite i, nadate se, voli vas.

U vezu valja investirati vrijeme, strpljenje, ljubav jer sutra ju već možete oplakivati iz vama ne poznatih razloga, dok ne shvatite. Vrijeme koje provodite zajedno jedino je vrijeme koje vrijedi živjeti. Sve ostalo trebalo bi odrađivati što brže, ali osobu koju volite, za nju morate moći izdvojiti vremena, sebe, koliko god vam se to, ponekad, činilo previše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ručati zajedno, pogledati film na tv-u zajedno, ispiti šalicu kave, zajedno, razgovarati, zajedno, šutiti, zajedno. Stvorite vrijeme kako biste mogli živjeti zajedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Vježbajte zahvalnost

Zahvalnost osnažuje povjerenje i ljubav. Govoriti svojem partneru što kod njega ili nje cijenimo nije bacanje suvišnih riječi u vjetar. Štoviše, na taj način postajemo ljubazniji jedni prema drugima. Velikodušniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neka zahvalnost postane vaša navika. Ukoliko ste zahvalni na nečemu što je vaš partner napravio za vas, dajte mu to do znanja. Sviđa li vam se kako tog dana izgleda, naglasite to.

Nemojte škrtariti na lijepim riječima. Što više zahvalnosti to je slađi zajednički život koji imate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Seks kao navika

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je jedna navika kojoj većina muškaraca sigurno neće reći ne. Uvedite seks, na dnevnoj bazi, kao naviku. Neka to postane dio vaše svakodnevice, događaj izmjene nježnosti koji se podrazumijeva. Neke stvari nije dobro uzeti zdravo za gotovo, ali kada je u pitanju seks, dajte, molim vas, uzmite ga zdravo za gotovo, svaki dan.

Možda smatrate kako seks nije najvažniji dio veze, ali to je potpuno pogrešan stav. Seks, ako ništa drugo, produbljuje vaše intimne osjećaje.

4. Ispričajte se

Zanemarite, barem jednom, detalje vaše prepirke i iskreno se ispričajte. Pa, zar je doista bitno tko je bio u pravu? Treba li žrtvovati vezu samo zato da biste dokazali kako ste, ponovno, vi zauzeli ispravan stav? I to po pitanju reže li se zeleni dio rajčice ili ostavlja, kada pravite salatu? Da, doista bitno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispričajte se. Kažite da vam je žao što ste povrijedili osobu koju volite besmislenom prepirkom.

Nije vrijedno svađati se oko tako nevažnih sitnica. Čuvajte jedno drugo, nemojte povrjeđivati jedno drugo. Razmislite, izbrojite, ispričajte se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Pričajte o zajedničkoj budućnosti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doista sretni parovi često razgovaraju o svojoj zajedničkoj budućnosti. Otvoreno govore o tome u kojem im smijeru ide veza i što bi trebali napraviti da cijela stvar uspije. Razmatranje vaše zajedničke budućnosti tu istu osigurava, a vašu vezu održava svježom.

6. Odvojite se, ali samo na kratko

Zadržati svoju individualnost je jako bitno u zdravim vezama. Povremeno se odvojiti je dobro, ali samo na kratko. Kada smo odvojeni, obnavljamo se, samo kako bismo se u vezu vratili svježi i nešto novo u nju donjeli.

Dobra stvar kod stvaranja navika poput ovih je da one prestanu biti postao i postaju užitak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo