Znate sve o muškarcima? Jako se varate

Iako mnoge žene misle kako znaju gotovo sve o suprotnom spolu, razbijanje ovih mitova o muškarcima moglo bi ih iznenaditi. Otkrivamo vam tračaju li, plaše li se, misle li samo na seks...

20.5.2013.
9:05
VOYO logo

Samo im je seks na pameti

Netočno. Prema dosadašnjim statistikama često se moglo čuti kako prosječan muškarac na seks pomisli svakih sedam sekundi. Međutim, prema istraživanju koje je proveo Kinsey Institute, 54 posto muškaraca na seks misli svaki dan, a njih 43 posto razmatra mogućnost seksa nekoliko puta mjesečno ili nekoliko puta tjedno. No, za četiri posto muškaraca prođe i mjesec dana da ne pomisle na seks.

Manje pričaju nego žene

Netočno. Kad su znanstvenici pokušali usporediti broj riječi koje koriste i muškarci i žene u istoj situaciji, razlike su bile zanemarive. Ako ništa drugo, studije pokazuju da muškarci govore malo više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne žele se vezati

Netočno. Broj muškaraca koji želi vezu ili brak gotovo je izjednačen sa ženama. Tek je 20 posto onih koji ulaze i izlaze iz veze u vezu.

Ne vole da ih žena pozove na spoj

Netočno. Svakome godi kada ga netko smatra privlačnim. A kada netko pokaže dovoljno interesa da vam predloži izlazak to je doista laskavo. Ono što muškarci ne vole u ovakvim situacijama je kada ih na spoj pozove žena koja im se ne sviđa ili ih ne privlači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bezosjećajni su

Netočno. Jedina je razlika u socijalizaciji koja se događa u adolescetskoj dobi među dječacima i djevojčicama. Osjećaji dolaze iz područja u mozgu koje se zove amigdala, a imaju ga i žene i muškarci.

Plaše se snažnih žena

Netočno. Postoje neke situacije kojih se muškarci plaše, ali isto se događa i ženama. Međutim, čak 99 posto muškaraca se ne plaši snažnih žena ukoliko su im one atraktivne i privlačne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po veličini šake i stopala može se odrediti veličina penisa

Netočno. Istraživači s University College London kažu kako nema dokaza koji povezuju veličinu stopala ili dlana s duljinom penisa. Nakon mjerenja vitalnih dijelova stotine muškaraca, zaključili su da teorija nema znanstvenu osnovu.

Muškarci ne tračaju

Netočno. Social Issues Research Centre proveo je brojna istraživanja na temu ogovaranja te kako tračanje utječe na naš život. Otkrili su da 33 posto muškaraca trača svakodnevno ili gotovo svaki dan dok to čini tek 26 posto žena. Da, muškarci tračaju više od žena!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo