Play ponuda

Može li vaša veza položiti ovaj test?

shimmer fallback

Loše pamćenje – loš brak? Parovi koji se ne slažu oko toga kad su započeli vezu imaju manje kvalitetan brak od onih koji imaju jednako mišljenje, pokazalo je novo istraživanje.

7.7.2013.
11:43
Play ponuda

U sklopu studije Social Science Researcha parove su ispitivali o vremenskim odrednicama nekoliko faza veze, uključujući kad su prvi put spavali jedno kod drugoga ili koliko su bili u vezi prije prvog seksualnog odnosa.

Muževi i žene odgovarali su odvojeno, a rezultat je sljedeći: što su se manje podudarali u sjećanjima, manja je bila razina njihovog bračnog zadovoljstva.

Kunete se da ste vezu započeli u prosincu, a vaša supruga tvrdi da je bio rujan? Trebate li biti zabrinuti? 'U doslovnom smislu to nije važno', kaže voditeljica istraživanja Sarah Halpern-Meekin sa Sveučilišta Wisconsin-Miluwakee. 'Mislimo da je važno koliko slično razmišljate.'

Drugim riječima, ako se vaša djevojka doseli i vi mislite da je sljedeći korak brak, dok ona misli da je to samo praktično rješenje, da ne bi morala hodati u odjeći koju je nosila jučer, vjerojatno ćete imati probleme jer vam ciljevi i razina predanosti nisu usklađeni, tvrdi Halpern-Meekin.

Rješenje je u razgovoru o velikim životnim prekretnicama. 'Nemojte djevojci samo dati ključ stana jer je tako zgodnije ili joj napraviti mjesta u ormaru kako stvari ne bi morala ostavljati na podu. Razgovarajte s njom. Ako ima ključ vašeg stana, znači li to da sada živite zajedno? Ako je tako, kako zamišlja vašu vezu u budućnosti?'

Takvi razgovori mogu zvučati zastrašujuće, ali bolje je sasjeći problem u korijenu, kasnije će to biti mnogo teže.

Play ponuda
Play ponuda