čari pod plahtama / Je li istina da od redovitog seksa rastu grudi?

Image
Foto: Pexels
Image
Foto: Pexels

Nije najvažnija stvar na svijetu, ali ga ne treba ni podcjenjivati. Dobar seks višestruko dobro utječe na tijelo i na psihu, a možda i na broj košarica

17.5.2019.
13:36
Pexels
VOYO logo

Redoviti seksualni odnosi (pod pretpostavkom da imate stalnog partnera) vrlo su zdravi, kako za vezu tako i za organizam. U tijelu se za vrijeme seksa događaju brojne reakcije kojih nismo svjesni.

Povećava se razina hormona koji utječu na raspoloženje te smo nakon orgazma još nek vrijeme vrlo bezbrižni, poletni i sretni. Osim na psihološkoj razini, orgazam djeluje i na tjelesnoj tako što pobvećava ženske grudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog pojačane cirkulacije dolazi do promjene oblika i veličine grudi, one postaju punije i čvršće, a žile na grudima puno su izraženije. Grudi tijekom klimaksa mogu narasti za 15 do čak 25 posto.

Image
Foto: Pixabay
Image
Foto: Pixabay

(FOTO: Pixabay)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znanost ima objašnjenje za ovu lijepu pojavu. Kada žena doživljava orgazam, svašta se događa u njezinu tijelu. Srce jače kuca, otpušta se endorfin, razina dopamina raste, progesteron i estrogen su također na vrhuncu i baš to posljednje je zaslužno za rast dojki tijekom seksa.

Isti kemijski proces događa se za vrijeme ovulacije - estrogen i progesteron utječu na rast libida i rast dojki. Osim u veličini, za vrijeme seksa i orgazma može doći do promjena u boji bradavica i obliku grudi. Oksitocin čini da bradavice nabreknu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ovo su sve kratkoročne promjene na grudima. Kada se tijelo vrati u normlanu, i naše grudi se vrate u svoj stari broj.  

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Samit
Versailles
Brak na prvu
Tajne vinove loze
Nestala
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbie u školi za princeze
Brak na prvu Australija
default_cta
Obiteljske tajne
ZLOGLASNI
Cijena strasti
VOYO logo