Nije tako jednostavno / Erekcija nakon ejakulacije iliti 'idemo opet' ?

Image
Foto: Thinkstock

Muško tijelo može biti prava zagonetka, a erekcija nakon ejakulacije misterija je i njima samima

25.9.2018.
10:00
Thinkstock
VOYO logo

Poznato je da je ženama vrhunac teže postići pa se ponekad jednostavno rješenje čini da 'nastavimo' kada je partner gotov, ali erekcija nakon ejakulacije može biti nemoguća misija. 

Tjelesno gledano erekcija služi primarno tome da omogući seksualni odnos tj. penetraciju, a zatim i ejakulaciju. Kada muškarac ejakulira, erekcija je jednostavno ispunila svoju svrhu i spolni se organ automatski opušta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biološke činjenice na stranu, uobičajeno je da erekcija nakon ejakulacije nestane, a seksualno uzbuđenje splasne. Kod žena to nije toliko 'vidljivo', ali događa se ista stvar. Za vrijeme seksa žensko je tijelo uzbuđeno, a promjene su vidljive na genitalijama.

Dolazi do oticanja u intimnom području i lubriciranja, a kada je odnos gotov sve polako dolazi na staro. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Nastaviti odnos nakon orgazma nije tako jednostavno jer postoji faza oporavka tijela. Možete ju "preskočiti" i ponovno postići uzbuđenje, ali tijelu je nakon seksualne aktivnosti potreban odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vrijeme erekcije krvne žile se šire kako bi dotok krvi u penis bio što bolji. Predugo trajanje tog stanja može oštetiti stanice i uzrokovati jaku bol. 

Dakle, erekcija nakon ejakulacije moguća je i seksualni odnos ne mora završiti, ali podsjećamo da postoji niz drugih stvari koje ne zahtjevaju erekciju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo