BISTE LI I VI PRISTALI? / Bizarna ispovijest mladoženje iz Srbije: Mlada ga natjerala na običaj zbog kojeg je propao u zemlju od srama

Image
Foto: Shutterstock

Mladoženja iz Srbije je ispričao svoje grozno iskustvo s jednim srpskim običajem na koji ga je prisilila mlada zbog čega mu je bilo jako neugodno

29.9.2022.
19:32
Shutterstock
Play logo

Drevni običaj koji je dugo prakticiran i u Srbiji i opisan u brojnim književnim djelima od kojih je najpoznatija "Nečista krv" Bore Stankovića, kao i u mnogim filmovima, naziva se snohačenje.

Tradicija po kojoj mladoženjin otac prvi bračnu noć provede s novopečenom nevjestom, postojao je još od 1878. godine pa sve do povlačenja Osmanskog Carstva s Balkana 1912. godine. Tek krajem Drugog svjetskog rata je u potpunosti iskorijenjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Sa sličnim, jednako bizarnim običajem, susreo se jedan mladoženja s juga Srbije, koji je zbog delikatnosti situacije htio ostati anoniman, prenosi "Mondo". Mladić, koji se neizmjerno radovao vjenčanju s dugogodišnjom djevojkom, nedavno je javno ispričao priču zbog koje sada razmišlja da otkaže vjenčanje.

Srpski običaji

"Zabavljam se s djevojkom već četiri godine, od čega smo godinu dana zaručeni", počinje on svoju priču i nastavlja: "Nedugo nakon što smo ušli u vezu, rekla mi je za tradiciju koje se njena obitelj već godinama pridržava kada su u pitanju vjenčanja. Naime, rekla mi je da budući mladoženja mora mladenkinu majku izvesti u grad, kupiti joj haljinu i nešto u čemu će prespavati, platiti sve račune od te večeri, kao i hotel u kojem će prenoćiti s budućom svekrvom. Tom prilikom također mi je rekla i da ne trebam previše brinuti zbog ovoga jer to ne znači da trebam i prespavati u istom krevetu s gospođom, iako je nekada davno značilo upravo to. Ja sam se samo nasmijao i pitao ju je li ozbiljna. Ona mi je rekla da je vrlo ozbiljna u vezi toga. Teško sam povjerovao u sve to, ali nisam htio više o tome pričati. I tako je i bilo sve do prošle nedjelje. Iskreno, za sve to vrijeme, pomalo sam i zaboravio i da smo o tome uopće i pričali."

Međutim vrijeme je lagano prolazilo i bližio se dan vjenčanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

"Za manje od mjesec dana zakazano je naše vjenčanje. Kada smo pričali o svim detaljima, djevojka me je pitala i jesam li odabrao gdje ćemo njena mama i ja izaći na večer našeg sastanka. Ja sam se nasmijao i čekao da pređe na drugu temu. Međutim, ona je bila zbunjena zbog mog smijeha i inzistirala je da stvari shvatim ozbiljno jer od mene očekuje to da napravim", priča mladić i dodaje da ga je sve ovo veoma zbunilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
shimmer fallback
shimmer fallback

Zaručnica uporna u tradiciji

"Sve što sam mogao je bilo to da joj kažem da mi nije ugodno to napraviti. Nisam htio noć provesti sam s njenom majkom u hotelu, niti čak s bilo kime tko nije ona - moja buduća supruga. Pitao sam je i zbog čega moramo iznajmiti sobe u hotelu, na što mi je ona odgovorila da je prije izvjesnog vremena običaj u njenoj obitelji bio da se buduća svekrva seksa s potencijalnim zetom, kao jedan od načina za provjeru je li on onaj pravi za njenu kćerku. Onda sam je pitao je li i to očekuje od mene, ali se ona nasmijala i rekla da ne očekuje, ali da se ne bi bunila ni ako bi se to stvarno dogodilo. Također mi je rekla i da njena majka ne planira napraviti ništa 'seksualno' te noći", ispričao je mladoženja.

Budući mladoženja je bio zapanjen njenim odgovorom: "Još uvijek preplašen zbog cijelog koncepta, pitao sam je mogu li jednostavno samo njenu majku odvesti na večeru, ali se ona odjednom uznemirila i počela me ispitivati zbog čega odbijam ispuniti ovu 'zanimljivu obiteljsku tradiciju', kako je nazvala. Jednostavno sam rekao da mi nije ugodno i mislio sam da će me razumjeti, na što mi je ona rekla da se ponašam kao tvrdoglavo dijete."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
shimmer fallback
shimmer fallback

'Jesam li ja kreten u ovoj priči'

Situacija se dalje zakomplicirala, a u cijelu priču uključena je i njena obitelj.

"Odmah nakon toga je otišla obavijestiti svoju obitelj o mojoj odluci. Ubrzo su me pozvali i pitali zbog čega odbijam i zbog čega sam takav kreten po tom pitanju. Zatim me je pozvala i njena majka, koja je zapravo bila vrlo ljubazna. Rekla je da misli da sam ja divan dečko i da, pored toga što bi voljela provesti jednu noć sa mnom, ipak razumije da imam pravo odbiti. Čak je to rekla i mojoj djevojci, ali je ona i pored toga još uvijek bila ljuta", dodaje on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
Image
A KAKVOG VI IZABIRETE? /

Stručnjakinja o ženskom izboru i što određeni tip muškarca govori o ženi: 'Odnos može vrlo lako postati toksičan...'

Nesretni budući mladoženja objasnio je kako njegova buduća supruga i njena obitelj "dolaze" iz drugačije kulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

"Vjerojatno je to jedan od razloga zbog čega ja sve ovo ne razumijem i ne mogu prihvatiti, ali se i dalje pitam jesam li sam ja kreten u cijeloj priči", žali se on i dodaje još jednu stvar koja ga je uplašila i šokirala: "Jednom, tijekom razgovora, pitao sam zaručnicu je li ovo znači da će i ona spavati s našim budućim zetom. Rekla mi je da ne planira to, ali da mi ne može obećati da neće jer to ovisi i od mladića i onoga što on bude htio napraviti", piše Espreso.

shimmer fallback
shimmer fallback
BKFC 50
Kalkanski krugovi
Love island UK
San snova
default_cta
Ljubav je na selu
Štrumpfovi
Bijela kraljica
Britain's Got Talent
default_cta
Pun mjesec
Play logo
Play logo
Play logo