seks i ljubav / Analni orgazam postoji: evo savjeta kako ga postići

Image
Foto: www.profimedia.hr

Orgazam je nešto što svaki par želi postići, pročitajte što stručnjaci kažu o postizanju analnog argazma

28.3.2019.
16:30
www.profimedia.hr
VOYO logo

Orgazmi se mogu postići na različite načine. Svaka žena može doživjeti cervikalni orgazam, klitorisni orgazam, pomoću G-točke, a neke žene mogu doživjeti orgazam koristeći mišiće tijekom vježbanja.

Što je analni orgazam?

Jednostavno rečeno, ovaj orgazam je rezultat stimulacije živaca oko i u anusu. "Anus je pun živaca, tu je pudendalni živac koji se spaja s klitorisom", objašnjava Megwyn White, voditeljica edukacije online Satisfyer za Health. Kako objašnjava Andrea Barrica, seksualna edukatorica analni orgazam je sličan kao i vaginalni uz ugodne kontrakcije. Neke žene možda više osjećaju "širenje vala" uz užitak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako započeti ovo iskustvo?

Neke žene mogu doživjeti ovo iskustvo uz analnu penetraciju, dok druge to uspijevaju uz lakši dodir ili pomoću igračaka. Kao i kod svakog drugog orgazma, ne postoji "pravi" način da se to učini, a svaka žena ima vlastitu tehniku ovisno o tome što voli, ali i vlastitu razinu udobnosti. Najbolje je početi eksperimentirati. 

Image
podizanje uzbuđenja /

Zašto muškarce privlači analni seks?

Image
podizanje uzbuđenja /

Zašto muškarce privlači analni seks?

"Ugodna analna igra može se dogoditi s analnim vibratorom, perlama, penisom, prstima, doista bilo što", kaže Alicia Sinclair, certificirana seksualna pedagoginja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i svaka druga seksualna igra, dobro je započeti s predigrom kao što je diranje, ljubljenje, vaginalnom i klitoralnom stimulacijom. "Usporite, koristite ruke, pomozite svom partneru da se opusti i provjerite je li vam udobno", dodaje Sinclair. 

Kada ste opušteni i spremni, stimulirajte ovo područje jezikom ili prstima. Mišići će se prirodno otvoriti tako da prsti ili penis mogu ući unutra, ako ga morate otvoriti prisilno znači da niste spremni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako prsti lako nestaju u anusu bez neugode, možda ćete poželjeti ući u penetrativni seks", kaže White. Ako se odlučite za igračku, Sinclair predlaže onu koja je nešto duža od vašeg prsta, a ne šira od dva prsta, glatka i napravljena od fleksibilnog materijala.

Vaše analno područje može početi osjećati super ugodne osjećaje, čak i nagomilavanje pritiska koji se pretvara u valove nalik na kontrakcije. Trebalo bi vam biti ugodno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako doživljavate nevjerojatne osjećaje, ali niste dostigli vrhunac, nastavite pokušavati. "Pritisak, stres i tjeskoba najviše blokiraju orgazam", kaže Barrica. Pokušajte ostati u trenutku i istražite analne igre. Kao i kod bilo koje vrste orgazma, ne dopustite da orgazam postane cijela igra.

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo