Play ponuda

7 znakova koji pokazuju da vam je brak od samog početka osuđen na propast

shimmer fallback

U početku braka teško je razaznati koji problemi su ozbiljni, a koji prolazni, stoga se nerijetko događa da se brakovi raspadnu kada su već oba supružnika 'izmučena'.

13.1.2015.
6:38
Play ponuda

Svađe oko financija već na početku

Ako ste se posvađali zbog novaca već na medenom mjesecu, vjerojatno nećete biti zajedno zauvijek. Neslaganja oko financija na početku braka povezana su s nezadovoljstvom kasnije u braku, pokazalo je istraživanje. Naime, novac je najvjerniji pokazatelj mogućnosti razvoda, baš kao i plaće supružnika i razina financijske sigurnosti.

Brzo ste se vjenčali

Istraživanje je utvrdilo da je stopa razvoda obrnuto povezana s duljinom vremena kojeg je par proveo u vezi prije braka. Par koji je bio u vezi tri godine ima 39 posto manju šansu da se razvede od para koji je u vezi bio manje od godinu dana.

Imate različite navike pijenja alkohola

Istraživanje je otkrilo da postoji veća šansa da se par razvede, ako jedan od njih više pije. Studija sugerira da je razlika u navikama ta koja uzrokuje probleme, a ne sam alkohol.

Imali ste skupo vjenčanje

Isto istraživanje pokazalo je da su parovi, koji su imali skupa vjenčanja, češće završili razvodom. Žene čija su vjenčanja koštala najmanje 20. 000 dolara imale su 3. 5 posto veće šanse da se razvedu od žena čija su vjenčanja koštala između 5.000 do 10. 000 dolara.

Razvod u vašem krugu prijatelja i obitelji

Istraživanje objavljeno u dnevniku Social Forces otkriva da razvod može biti kao društvena zaraza i raširiti se među prijateljima i obiteljima. Ako se netko u vašoj mreži prijatelja i obitelji razveo, imate 75 posto više šanse da ćete se razvesti. Također, znanstvenici tvrde da osoba koja se razvede utječe na prijatelje, ali i prijateljeve prijatelje.

Velika razlika u godinama

Isto istraživanje je dokazalo da parovi među kojima je veća razlika u godinama imaju veću šansu da se razvedu. Supružnici među kojima je razlika deset godina imaju 39 posto više šanse da se razvedu od onih koji su istog godišta.

Bili ste mladi kada ste se vjenčali

Istraživanje u sklopu projekta The National Marriage Project potvrdilo je što mnogi misle. Parovi koji su se vjenčali u ranim dvadesetima ili prije, imaju veće šanse da se razvedu od onih koji su 'sudbonosno da' izrekli kasnije.

Play ponuda
Play ponuda