OTVOREN BISTRO EGOIST /

Jarunska tržnica dobila je jednu sasvim novu priču s francuskim štihom: Od usputne stanice do večernjeg izlaska uz vrhunske oblizeke

Image
Foto: Krešo Jović

Na terasama bistroa i bara Egoist održavat će se u poslijepodnevnim i večernjim satima koncerti, nastupi umjetnika, kvizovi i razni drugi programi

20.5.2022.
8:29
Krešo Jović
VOYO logo

Od četvrtka jarunska tržnica u Zagrebu bogatija je za nešto sasvim novo, jednu sasvim drugu priču od onih koje ste imali prilike vidjeti. Riječ je o bistrou Egoist koji ljudima otvara jednu sasvim novu perspektivu kafića.

Image
Foto: Krešo Jović

Tako se u novom bistru, pri posjetu tržnici, nakon ili za vrijeme shoppinga možete odmoriti uz glazbeni intermezzo, čašu finog vina, neki od signature koktela by Kristijan Pelaić i zalogajčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Krešo Jović

Vlasnik 'Egoista' Dražen Biljan, koji ove godine obilježava 25. godina svojih “Egoista”, no tako dobrih za sve (kako kaže slogan) odrastao je na Jarunu. Već dulje vrijeme želi vratiti društveni život u kvart, a sad će to i realizirati.

Image
Foto: Krešo Jović

Na terasama bistroa i bara Egoist održavat će se u poslijepodnevnim i večernjim satima koncerti, nastupi umjetnika, kvizovi i razni drugi programi. Biljan vjeruje da će stanovnici Jaruna, no i ostalih kvartova, prepoznati bistro Egoist kao mjesto okupljanja na kojem se osjećaju ugodno i gdje se mogu zabaviti s frendovima i obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponekad ćete na tržnici uz ugodnu glazbu moći predahnuti i dopodne, kao što će to biti ove subote, od 10 do 12 sati. Na klavijaturama nastupa vrsni glazbenik, g. Vitomir Ivanjek, koji će popularnim melodijama uljepšati prvo vikend jutro, a petkom od 16 h aktualan je program Petkom poslije posla - signature kokteli uz zalogajčiće.

Image
Foto: Krešo Jović
Image
Foto: Krešo Jović

U bistrou će se pripremati zagrebački oblizeki s twistom, pod budnim okom chefa Denisa Jerkovića. Kako ističe, jela će se spravljati uz korištenje francuskih tehnika pripreme hrane, no sastojke će nabavljati na jarunskom placu, a jelima dodati prstohvat originalnosti uz svoj potpis. Svoje će omiljene okuse moći odabrati osim ljubitelja mesa i vegetarijanci.

Tu su proljetne rolice s povrtnim potpourrijem, grilani cheese sendvič u kojem se skrivaju odležani lungić u salamuri i gauda sir zapečen na grilu, u umaku od senfa i meda. A možda ipak okruglice s dimljenom vratinom, parmezanom i béchamelom? Ili domaće zapečene jarunske štrukle?

Image
Foto: Krešo Jović
Image
Foto: Krešo Jović
Image
Foto: Krešo Jović
Image
Foto: Krešo Jović
Image
Foto: Krešo Jović

Denis predviđa kao “miljenicu” bistroa Egoist Apple pie palačinku - punjenu nadjevom za pitu od jabuka s karamel preljevom, rekonstrukciju poznatog francuskog tart tatina. Njemu će konkurencija biti lemon tart brûlée, a kreativni chef već osmišljava nove okuse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Krešo Jović
Image
Foto: Krešo Jović

Prostor samog bistroa pomno su osmislili dizajneri interijera, Martina i Robert Bajs iz firme IO-Decor, a gđa. Bajs istaknula je: 'Nošena mišlju i našim sloganom Place not Just Space u doslovnom smislu sam pretočila tu izreku u stvarnost. Prostor je postao ugodno mjesto, ispunjeno nizom detalja, koji na slikovit način opisuju život vlasnika. Nije bilo jednostavno pretočiti način života, osjećaje, film i događaje u tom prostoru iz prošlosti čovjeka koji je sam dio tog prostora. Sama njegova energija, volja, entuzijazam i posebnost njegove osobnosti mi je pomogla pri tome kako sve te emocije, životne trenutke pretočiti u prostor kojega je Dražen dio, zajedno sa svime što je izgradio i stvorio kroz vrijeme'.

Image
Foto: Krešo Jović
Image
Foto: Krešo Jović
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo