TATE KOJI KUHAJU /

Tata Dalibor pokazao je kako ispeći fine vanilin kiflice zbog kojih će cijela kuća još dugo mirisati na blagdane

Image

U trećem nastavku specijala Tate koji kuhaju, tata Dalibor uz pomoć Zvijezda stolnog donosi recept za najmirisnije vanilin kiflice koje možete zamisliti

2.1.2025.
14:36
VOYO logo
VOYO logo

Već generacijama, blagdani teško da mogu proći bez vanilin kiflica! Vanilin kiflice, ti fini prhki keksići tradicionalno su dio blagdanske trpeze i svi ih volimo jesti jer mirisom i okusom podsjećaju nas na djetinjstvo i na vrijeme koje provodimo s najmilijima.

Tata Dalibor je još od svoje mame naučio kako pripremati vanilin kiflice, pa ih sada i on peče za svoju kćer, a ovom prilikom pokazao je i nama kako se to radi. I gle, zaista nije teško! Barem se tako čini.

Kako smo se do sada više puta uvjerili, priprema tradicionalnih božićnih kolača, keksića i drugih blagdanskih slastica ostaje nezamisliva bez jednog ključnog sastojka – Zvijezda stolnog, vjernog saveznika slastičara kroz generacije. Zvijezda stolni pomaže da fine slastice koje čine sastavni dio blagdana svaki put uspiju.

U prvoj epizodi serijala Tate koji kuhaju vidjeli smo kako tata Mihovil priprema štrudlu od jabuka po receptu svoje bake, a koju možete vidjeti na linku. U drugoj epizodi specijala tata Tvrtko naučio nas je kako pripremiti ukusne linzer keksiće, a kako se rade ove ukusne poslastice, provjerite ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

A da je Zvijezda stolni zaista nezamjenjivi sastojak koji nikada ne iznevjeri sada nam je pokazao i tata Dalibor, a potvrdila njegova najveća kritičarka - njegova kćer koja mu se pridružila u kušanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sretni blagdani svima uz najfinije blagdanske slastice pripremljene sa Zvijezda stolnim!

A kako pripremiti vanilin kiflice po receptu tate Dalibora, možete pogledati u videu.

Recept:

Sastojci:
250 grama brašna
70 grama šećera
100 grama mljevenih oraha ili badema (tata Dalibor koristio je mljevene bademe)
Zvijezda stolni
1 vanilin šećer
Šećer u prahu

Priprema:
U posudu u kojoj možete zamijesiti tijesto stavite oko 250 grama brašna i dodajte 210 grama Zvijezda stolnog. Ako kojim slučajem u kuhinji nemate vagu nego se vodite odokativnom metodom, na ambalaži Zvijezda stolnog postoje oznake prema kojima možete prilično precizno odrediti potrebnu količinu. Zatim dodajte šećer, fino mljevene bademe ili orahe i vanilin šećer. Sve dobro promiješajte dok se svi sastojci ne povežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Površinu za pripremu tijesta pospite s brašnom i nastavite mijesiti dok tijesto ne postane sasvim jednolično i kompaktno. Zatim tijesto vratite natrag u posudu i stavite u hladnjak na oko sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lim za pečenje premažite sa Zvijezda stolnim da se kiflice tijekom pečenja ne zalijepe za podlogu. Kada se tijesto ohladilo, oblikujte u kiflice i poslažite na lim. Pećnicu zagrijte na 160° C i kiflice stavite peći na nekih 8 - 10 minuta. Izvadite ih iz pećnice prije nego što počnu poprimati rumenu boju pa ih zatim još vruće uvaljajte u šećer u prahu.

Dobar tek!

Čak i ako niste iskusni u pripremi blagdanskih slastica, sa Zvijezda stolnim sve je jednostavnije! Tražite ideju za blagdanske deserte? Posjetite Zvijezda Školu slastičarstva i na njihovoj internetskoj stranici otkrijte fantastičnu inspiraciju i recepte za najfinije blagdanske slastice.

Ako mogu ja, možete i vi!

Ovaj sadržaj nastao je u suradnji kreativnog tima RTL-a i našeg partnera Zvijezda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
stipendisti
NOVO
VOYO logo
Još iz rubrike