TATE KOJI KUHAJU /

Povodom božićnih praznika, tata Tvrtko pripremio je ukusne linzere koje njegove kćeri obožavaju

Image

U drugom nastavku video specijala Tate koji kuhaju, tata Tvrtko je uz pomoć Zvijezda stolnog pripremao slasne linzere po vlastitom receptu

30.12.2024.
16:53
VOYO logo

Blagdane je teško zamisliti bez zdjele finih suhih keksića i kolačića s kojima se možete zasladiti u svakom trenutku, kad god prolazite pokraj stola i koje svi vole. U tu vrstu poslastica spadaju i linzeri, tradicionalni božićni kolačići koji se tradicionalno pripremaju u ovo blagdansko vrijeme.

Prhki kolačići s finom marmeladom, poznati kao i linzeri, savršen su spoj, jednostavno ih je napraviti, a kako to izgleda pokazao nam je tata Tvrtko, otac dvije prekrasne djevojčice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Linzeri su kolačići koji su zaista lagani za pripremu, sve sastojke koji su vam potrebni najvjerojatnije već imate kod kuće. Bez obzira na to jeste li vješti u slastičarstvu ili ste početnik, uz Zvijezda stolni sigurni smo da će i vama uspjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu epizodu specijala u kojem tata Mihovil priprema ukusnu štrudlu od jabuka prema receptu svoje bake možete vidjeti na linku.

Sretni blagdani svima uz najfinije blagdanske slastice pripremljene sa Zvijezda stolnim!

A kako pripremiti slatke linzere po receptu tate Tvrtka, možete pogledati u videu.

Recept:

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40 dk brašna
10 dkg šećera
3 žumanjka
2 do 3 žlice kiselog vrhnja
Zvijezda stolni
Marmelada
Šećer u prahu

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posudu u koju ste stavili brašno dodajte vrhnje, šećer i tri žumanjka. Sve sastojke dobro promiješajte tako da dobijete kompaktnu smjesu koju možete razvući u tijesto na željenu debljinu. Kada pripremate linzere, to je u pravilu do pola centimetra. Na kraju dodajte jednu veliku žlicu Zvijezda stolnog i još jednom sve dobro promiješajte. Podlogu na kojoj ćete razvući tijesto dobro pospite brašnom i potom razvaljajte tijesto. Kada ste dobili željenu debljinu tijesta, kalupima za tijesto oblikujte blagdanske keksiće.

Lim za pečenje premažite sa Zvijezda stolnim kako se keksići tijekom pečenja ne bi zalijepili za podlogu. Pećnicu zagrijte na 180° C i zatim stavite peći na nekih 8 - 10 minuta. Izvadite ih iz pećnice i pričekajte da se ohlade pa ih zatim namažite s marmeladom kakvu vaši ukućani najviše vole, a Tvrtko je koristio marmeladu od marelice. Spojite dvije polovice keksića i na kraju ih pospite sa šećerom u prahu.

Dobar tek!

Čak i ako niste iskusni u pripremi blagdanskih slastica, sa Zvijezda stolnim sve postaje jednostavnije! Nedostaje vam inspiracije? Posjetite Zvijezda Školu slastičarstva i na njihovoj internetskoj stranici otkrijte raznovrsne ideje i recepte za savršene blagdanske poslastice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako mogu ja, možete i vi!

Ovaj sadržaj nastao je u suradnji kreativnog tima RTL-a i našeg partnera Zvijezda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
djevojke sunca
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo