Nakon kulinarskog specijala BBQ majstorije sa Špičekom by SPAR kojeg smo posvetili tajnama vrhunskog roštilja, vrijeme je za nogomet! U novom kulinarskom specijalu Kuhamo i navijamo sa Špičekom by SPAR naš će chef pokazati kako pripremiti brza, jednostavna i inspirativna jela koja će zasigurno poboljšati iskustvo navijanja.
U prvoj epizodi Špičeku se pridružio Darko Janeš, poznati kazališni, televizijski i filmski glumac koji uživa u utakmicama hrvatske repke, finoj hrani, a kako se pokazalo, ni kuhanje mu nije strano. Napomenuo je i da je već malo zaboravio na njegovu kuhinju pa je druženje u ovom video specijalu bila idealna prilika da se opet malo vrati na te nevjerojatne trenutke uživanja u Špičekovim delicijama.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/dbaa2fb4-181e-11ef-8810-2aa59d6e2c9e/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
Za premijerno izdanje nogometnog gastro specijala, Špiček je odlučio pripremiti slanu pitu od kranjskih kobasica, poriluka i krumpira. Špičekov gost Darko pokazao se kao iznimno koristan pomagač u kuhinji i odmah se ponudio da će oguliti krumpir. „Tu sam profić… Da vidiš kakav sam majstor u guljenju krumpira“, kazao je. Rečeno, učinjeno!
Mali trikovi za savršeno pečenu pitu
Dok je Darko ogulio i nasjeckao krumpir pa ga stavio kuhati, Špiček je pripremio ostale sastojke za nadjev. Narezao je S-BUDGET kranjske kobasice i poriluk, stavio sve da se lagano peče u tavi i podlio s malo bijelog vina. „Prije nego što se doda kuhani krumpir, treba pričekati da vino ispari“, savjetovao je Špiček.
Kad je nadjev bio gotov, Špiček ga je posložio u već pripremljen kalup obložen S-BUDGET lisnatim tijestom koje je prethodno namazao S-BUDGET maslacem. Inače, sa S-BUDGET lisnatim tijestom možete zaista biti kreativni u kuhinji i osim pita ili štrudli, pripremiti ukusne tartove i razne druge snackove.
Prije pečenja, Darko je rub tijesta premazao razmućenim jajetom kako bi dobio finu hrskavu teksturu i pita je bila spremna za pećnicu. Nakon pečenja, pitu je trebalo još samo narezati na trokute, poslužiti i došlo je vrijeme za uživanje u ukusnim vrućim zalogajima.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/d92e25d8-181e-11ef-a1fd-3ad20eb2f932/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
Darko je svoje kulinarsko umijeće pokazao kada je trebalo začiniti jelo. „Hoću te pohvaliti da si jako lijepo začinio nadjev. Baš po mome ukusu“, sa zadovoljstvom je ustvrdio Špiček.
Sastojci:
S-BUDGET Kranjske kobasice
400 grama SPAR Krumpira
1 Poriluk
S-BUDGET Maslinovo ulje
1 režanj češnjaka
S-BUDGET Lisnato tijesto
S-BUDGET Maslac
5 kriški S-BUDGET Sira trapista
2 žlice SPAR Parmezana
1 jaje
SPAR Papar
SPAR Sol
Svežanj svježeg peršina
Priprema:
Krumpir ogulite, narežite na kockice i kuhajte 10 do 15 minuta dok ne omekša. Za to vrijeme narežite kobasice i poriluk na kolutiće i stavite peći na vruće ulje. Nakon tri minute podlijte bijelim vinom. Kad vino ispari, dodajte protisnuti režanj češnjaka i sve dobro promiješajte. Ubacite kockice krumpira i malo vode u kojoj se kuhao krumpir, začinite sa soli i paprom po ukusu i pospite svježim nasjeckanim peršinom.
Okrugli kalup za pečenje namažite maslacem. Lisnato tijesto tanko razvaljajte i njime obložite kalup. Po tijestu posložite kriške sira i na to rasporedite već pripremljeni nadjev od kranjskih kobasica, krumpira i poriluka. Nadjev pospite parmezanom. Razmutite jaje i premažite rub lisnatog tijesta. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 Celzijevih stupnjeva oko 25 minuta odnosno dok tijesto ne postane lagano hrskavo i poprimi lijepu zlatno žutu boju.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/de933e96-181e-11ef-888b-2aa59d6e2c9e/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
Dobar tek!
Sve epizode kulinarskog specijala BBQ majstorije sa Špičekom by SPAR, možete ih pogledati na linku, na kojem će biti dostupne i sve epizode novog serijala Kuhamo i navijamo sa Špičekom by SPAR.
Sadržaj je nastao u suradnji s partnerom SPAR Hrvatska prema najvišim uredničkim standardima Net.hr-a.