Kuhamo i navijamo sa Špičekom by SPAR / Špiček i njegov gost Darko Janeš pripremili su odličnu slanu pitu koju ćete poželjeti jesti svaki dan

Image

U prvoj epizodi kulinarskog specijala Kuhamo i navijamo sa Špičekom by SPAR našem se chefu pridružio Darko Janeš, poznati kazališni, televizijski i filmski glumac

24.5.2024.
9:57
VOYO logo

Nakon kulinarskog specijala BBQ majstorije sa Špičekom by SPAR kojeg smo posvetili tajnama vrhunskog roštilja, vrijeme je za nogomet! U novom kulinarskom specijalu Kuhamo i navijamo sa Špičekom by SPAR naš će chef pokazati kako pripremiti brza, jednostavna i inspirativna jela koja će zasigurno poboljšati iskustvo navijanja.

U prvoj epizodi Špičeku se pridružio Darko Janeš, poznati kazališni, televizijski i filmski glumac koji uživa u utakmicama hrvatske repke, finoj hrani, a kako se pokazalo, ni kuhanje mu nije strano. Napomenuo je i da je već malo zaboravio na njegovu kuhinju pa je druženje u ovom video specijalu bila idealna prilika da se opet malo vrati na te nevjerojatne trenutke uživanja u Špičekovim delicijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Za premijerno izdanje nogometnog gastro specijala, Špiček je odlučio pripremiti slanu pitu od kranjskih kobasica, poriluka i krumpira. Špičekov gost Darko pokazao se kao iznimno koristan pomagač u kuhinji i odmah se ponudio da će oguliti krumpir. „Tu sam profić… Da vidiš kakav sam majstor u guljenju krumpira“, kazao je. Rečeno, učinjeno!

Mali trikovi za savršeno pečenu pitu

Dok je Darko ogulio i nasjeckao krumpir pa ga stavio kuhati, Špiček je pripremio ostale sastojke za nadjev. Narezao je S-BUDGET kranjske kobasice i poriluk, stavio sve da se lagano peče u tavi i podlio s malo bijelog vina. „Prije nego što se doda kuhani krumpir, treba pričekati da vino ispari“, savjetovao je Špiček.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je nadjev bio gotov, Špiček ga je posložio u već pripremljen kalup obložen S-BUDGET lisnatim tijestom koje je prethodno namazao S-BUDGET maslacem. Inače, sa S-BUDGET lisnatim tijestom možete zaista biti kreativni u kuhinji i osim pita ili štrudli, pripremiti ukusne tartove i razne druge snackove.

Prije pečenja, Darko je rub tijesta premazao razmućenim jajetom kako bi dobio finu hrskavu teksturu i pita je bila spremna za pećnicu. Nakon pečenja, pitu je trebalo još samo narezati na trokute, poslužiti i došlo je vrijeme za uživanje u ukusnim vrućim zalogajima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Darko je svoje kulinarsko umijeće pokazao kada je trebalo začiniti jelo. „Hoću te pohvaliti da si jako lijepo začinio nadjev. Baš po mome ukusu“, sa zadovoljstvom je ustvrdio Špiček.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S-BUDGET Kranjske kobasice

400 grama SPAR Krumpira

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1 Poriluk

S-BUDGET Maslinovo ulje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1 režanj češnjaka

S-BUDGET Lisnato tijesto

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S-BUDGET Maslac

5 kriški S-BUDGET Sira trapista

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2 žlice SPAR Parmezana

1 jaje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SPAR Papar

SPAR Sol

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svežanj svježeg peršina

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krumpir ogulite, narežite na kockice i kuhajte 10 do 15 minuta dok ne omekša. Za to vrijeme narežite kobasice i poriluk na kolutiće i stavite peći na vruće ulje. Nakon tri minute podlijte bijelim vinom. Kad vino ispari, dodajte protisnuti režanj češnjaka i sve dobro promiješajte. Ubacite kockice krumpira i malo vode u kojoj se kuhao krumpir, začinite sa soli i paprom po ukusu i pospite svježim nasjeckanim peršinom.

Okrugli kalup za pečenje namažite maslacem. Lisnato tijesto tanko razvaljajte i njime obložite kalup. Po tijestu posložite kriške sira i na to rasporedite već pripremljeni nadjev od kranjskih kobasica, krumpira i poriluka. Nadjev pospite parmezanom. Razmutite jaje i premažite rub lisnatog tijesta. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 Celzijevih stupnjeva oko 25 minuta odnosno dok tijesto ne postane lagano hrskavo i poprimi lijepu zlatno žutu boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Dobar tek! 

Sve epizode kulinarskog specijala BBQ majstorije sa Špičekom by SPAR, možete ih pogledati na linku, na kojem će biti dostupne i sve epizode novog serijala Kuhamo i navijamo sa Špičekom by SPAR.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sadržaj je nastao u suradnji s partnerom SPAR Hrvatska prema najvišim uredničkim standardima Net.hr-a.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo