S dolaskom toplijih i sunčanih dana, krajnje je vrijeme za otvaranje sezone roštilja! Iako svi volimo eksperimentirati s različitim jelima s grilla, ponekad je dobro vratiti se korijenima i pripremiti klasik roštilj kod kojeg su u prvom planu najfiniji komadi svinjskog mesa s prilogom od rog paprika pečenih na roštilju te krumpir salate.
Ovom prilikom, u BBQ majstorijama sa Špičekom by SPAR pridružio nam se Dražen Turina Šajeta, slavni domaći glazbenik, kantautor i pisac, koji je uz sve to još i poznati barbecue majstor opatijskog kraja. 'Inače od kuhanja ipak najviše radim fritaje odnosno kajgane', otkrio je skromno Šajeta te dodao da dio koji mu kod roštiljanja najbolje ide jest loženje vatre. Od toga sve kreće, složio se naš chef Špiček.
Uz loženje vatre, Šajeta je pokazao talent i u pripremi ražnjića i pečenih paprika, koje su savršeno zaokružile ove gurmanske BBQ mesne delicije.
Ako ste propustili treću epizodu specijala BBQ majstorije sa Špičekom by SPAR, reprizu možete pogledati petkom u 13.50 sati!
Sadržaj je nastao u suradnji s partnerom SPAR Hrvatska prema najvišim uredničkim standardima Net.hr-a.