OGLAS

ODMOR IZ BAJKE / Idilična prekrasna priroda u svako doba godine, bijeg od užurbane svakodnevice i povratak sebi

Image

Nedaleko od Zagreba, zeleni brežuljci Hrvatskog zagorja skrivaju mnoštvo oaza skrojenih za savršeni odmor u prirodi. Skrivene od urbane džungle, kuće za odmor opremljene su svime što vam je potrebno za potpunu relaksaciju i punjenje baterija

14.11.2023.
10:09

Ruralni dio kontinentalne Hrvatske svojim neodoljivim šarmom sve više privlači turiste koji žele uživati u aktivnom turizmu, razgledati brojne povijesne i kulturne znamenitosti ili naprosto uživati u netaknutoj prirodi Hrvatskog zagorja. Sam pogled na zelene brežuljke koji vas okružuje ispunjava spokojem i oslobađa stresa, a nezaboravnom iskustvu svakako doprinose autohtona domaća gastronomska te već nadaleko poznata vrhunska vina.

A od sadržaja… ovdje se zaista ima što vidjeti i doživjeti. Regija je poznata po brojnim baroknim dvorcima kao što je Dvor Veliki Tabor u blizini mjesta Desinić. Nedaleko od hrvatsko-slovenske granice i blizini rijeke Sutle nalazi se barokni dvorac Miljana u kojem je stoljećima živjela plemenitaška obitelj Ratkaj, a koji se smatra jednim od najuščuvanijih dvoraca u Hrvatskoj.

Kuće za odmor iz snova

Poželite li se vratiti malo dalje u povijest, točnije u prapovijest, na pravom ste mjestu. U špilji na Hušnjakovom brdu iznad Krapine poznato je nalazište fosilnih ostataka praljudi iz vrste neandertalaca. U blizini je sagrađen jedinstveni Muzej krapinskih neandertalaca, koji nas uz pomoć vrhunske tehnologije iz suvremenog svijeta vodi u jedno sasvim drugo, sada pomalo nezamislivo doba, od kojeg je do danas prošlo negdje oko  nevjerojatnih 130 tisuća godina.

Kada spojite sve te povijesne i kulturne zanimljivosti s prekrasnim okruženjem zagorskih brega koji pružaju beskrajne mogućnosti aktivnog odmora, uključujući vožnju biciklom i planinarenje po uređenim stazama te jahanje, jasno je da Hrvatsko zagorje nudi sve što vam treba za relaksaciju i odmor. U pogledu smještaja za posjetitelje i turiste, u Hrvatskom zagorju ni ovdje ništa nije prepušteno slučaju.

Image
Image

Izvor: Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, Jurinec Photography

U posljednje vrijeme, sve se više pažnje polaže u podizanje kvalitete cjelokupne turističke usluge, uključujući i smještaja, pogotovo kada su u pitanju kuće za odmor. U tu svrhu, TZ Krapinsko-zagorske županije pokrenula je program True Zagorje Home čiji je cilj podizanje kvalitete, razvoj ponude i usklađivanje s načelima održivog turizma. Iznajmljivači koji zadovolje propisane uvjete stječu certifikat „True Zagorje Home”, a već na prvi pogled kuće za odmor s dobivenim certifikatom nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Odmor i uživanje za sva osjetila

Naime, činjenica koju ne možemo ignorirati jest da mnogi turisti kada je u pitanju smještaj najradije biraju kuće za odmor, koje nesumnjivo imaju svoje prednosti kao što je mnogo više komfora i prostora, privatnost, intimnija atmosfera, prirodno okruženje i potpuni mir te osjećaj kao da su kod svoje kuće.

Image
Image

Izvor: Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, Jurinec Photography

Kuće za odmor imaju potpuno opremljene kuhinje koja im omogućuje pripremu vlastitih obroka u bilo koje doba dana, kada god požele. Za mnoge goste, a to pogotovo vrijedi za obitelji s djecom, kojima je kuhinja na raspolaganju velika prednost, pa mnogi, između ostalog, i zato preferiraju ovakav tip smještaja.

Nadalje, kuće za odmor često su mnogo pogodniji vid smještaja za obitelji s djecom ili gostima koji na putovanje vode kućne ljubimce. Naravno, ima i onih posjetitelja koji su žele zaista autentično iskustvo stanovanja pa traže boravak u tradicionalnim drvenim kućama, okruženih brežuljcima, poljima, zelenilom i savršenim mirom.

Image
Image

Izvor: Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, Jurinec Photography

Kuće za odmor često su prvi i logičan izbor kod većih grupa turista i posjetitelja koji žele zajedno odsjesti na nekoj destinaciji te provoditi vrijeme zajedno u druženju, odmoru i zabavi. Mnoge od ovih kuća za odmor zaista nude vrhunski luksuz, pa tako gosti mogu uživati u besprijekorno uređenom i opremljenom interijeru, hidromasažnim kadama, saunama te prostranim terasama s bazenom, a pronašli smo jednu koja ima i unutrašnji bazen koji se može koristiti u hladnijim mjesecima.

U ponudi su i manje prekrasne tradicionalne drvene kuće za odmor, okružene zelenilom, šumama i vinogradom, i kao takve savršene za parove ili obitelji s djecom jer pružaju osjećaj doma, smirenosti, opuštanja i relaksacije.

Image
Image

Izvor: Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, Jurinec Photography

Kada govorimo o uređenju interijera, kod kuća za odmor uz visoki komfor prevladava rustikalni stil i elementi inspirirani prirodom te karakteristični za okruženje u kojem se nalazite. Kuće za odmor imaju obilje prirodne svjetlosti koja doprinosi ugođaju, udobnosti i topline, a a interijeru su uređeni s mnogo ljubavi i pažnje, s pomno odabranim namještajem i detaljima s mnogo prirodnih materijala i dekorativnih elemenata.

Priroda Hrvatskog zagorja prekrasna je cijele godine, i cijele godine nudi obilje mogućnosti za uživanje u različitim oblicima aktivnog odmora, adrenalinskim uzbuđenjima, otkrivanju bogate povijesti i kulture ovog kraja te uživanja u tradicionalnoj kuhinji i vrhunskim vinima. Još ako u obzir uzmemo visoko kvalitetnu ponudu čarobnih kuća za odmor u kojoj svatko može pronaći nešto prema vlastitim potrebama i željama, a koje su stvorene za potpuno uživanje, bit će jako teško ne zaljubiti se ovaj dio Hrvatske.

Image
Image
Image
Image

Sadržaj je nastao u suradnji s partnerom TZ Krapinsko-zagorska županija u skladu s najvišim uredničkim standardima Net.hr-a.

Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
default_cta
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks

Najčitanije

Image
BILO JE SVEGA /

Köln uspješniji u derbiju začelja, a na Čizmi je do nova tri boda stigla Stara dama u infarktnoj završnici

Izdvojeno

Telegram

Telegram

Image

Peking stoji iza najnovije sabotaže plinovoda na dnu Baltika? Finski ministar: 'Sve ukazuje da to nije bila slučajnost'