Nemojte biti boomeri / Evo kako postaviti beskontaktno plaćanje na mobitelu i biti opušteni gdje god putujete ovog ljeta

Image

Ako još uvijek nosite novčanik pun gotovine i kartica, vrijeme je da usvojite moderniji način plaćanja

27.6.2024.
11:29
VOYO logo

„Treba mi godišnji“, rečenica koju je svatko od nas čuo i izgovorio barem nekoliko puta u životu. Bez obzira na to kojoj generaciji pripadate, čežnja za godišnjim odmorom na kojem ćemo zaboraviti na stres, uživati u dobrom društvu i napuniti baterije svima nam je zajednička. Međutim, ipak postoje neke stvari po kojima se mlađe generacije razlikuju od onih malo starijih.

Trendovi i tehnološki razvoj igraju značajnu ulogu u oblikovanju različitih generacija i tako utječu na njihove stavove, ponašanje i životni stil. To je vidljivo u različitim aspektima naših života, uključujući putovanja. Razlike su vidljive u izboru destinacija, načinu planiranja putovanja, preferencijama oko smještaja, ali i korištenju modernih tehnologija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Starije generacije, tzv. Baby Boomeri, destinacije za putovanja biraju prema preporukama obitelji, prijatelja i poznanika, a za planiranje putovanja češće koriste usluge turističkih agencija. S druge strane, pripadnici Generacije Z se za izbor odredišta inspiriraju online recenzijama i društvenim mrežama, a kod planiranja putovanja, rezervacija karata i plaćanja uglavnom se koriste specijaliziranim platformama i aplikacijama.

Plaćanja putem mobilnih aplikacija i slična fintech rješenja mnogim Baby Boomerima djeluju komplicirano, ali još je više onih koji na digitalne alate za obavljanje financijskih transakcija gledaju s velikom dozom nepovjerenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bezbrižno na plažu ili... bilo gdje

No ako prvenstveno razmišljamo u okvirima sigurnosti, puno je veći rizik da sve svoje kartice i gotovinu nosite sa sobom, u torbicama i po džepovima. Opasnost da ćete novčanik izgubiti ili da će vam ga netko ukrasti, pogotovo kada se nalazite negdje u gužvi, na izletu ili na plaži, potpuno opušteni i prepušteni relaksaciji i vlastitim guštevima, uvijek je prisutan, a takav scenarij sasvim sigurno će pokvariti toliko željno iščekivani godišnji odmor.

Image

I dok se na odmoru zaista ne želimo zamarati s novčanicima, karticama i gotovinom, pametni telefon ćemo ipak uvijek imati sa sobom. Ne samo zato što želimo biti dostupni obitelji i prijateljima, nego i zato što želimo na dohvat ruke imati uređaj koji nam može pružiti sve potrebne informacije baš u trenutku kada nam te informacije zatrebaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa makar to bila vremenska prognoza, informacije o zanimljivim turističkim sadržajima ili lokacijama najboljim obližnjih restorana ili beach barova. Uostalom, svakako želimo zabilježiti i neke od nezaboravnih trenutaka kamerom tako da ih se možemo lakše prisjećati još dugo nakon što godišnji odmor prođe. Pa zašto onda taj isti pametni telefon ne bismo iskoristili i za plaćanja?

Danas postoji potpuno siguran, pouzdan i nedvojbeno najpraktičniji način plaćanja na koji se možete u potpunosti osloniti, a to je Aircash Mastercard prepaid kartica. Za još veću sigurnost na plaži dodajte svoju Mastercard Aircash karticu u Apple Pay i zaista na plažu možete samo s vašim mobitelom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aircash i Apple Pay kao savršeni spoj

Aircash vam omogućava plaćanje različitih usluga i proizvoda Aircash Mastercard prepaid karticom ili direktno iz Aircash mobilne aplikacije, prijenos financijskih sredstava te isplatu gotovine na više tisuća mjesta u Hrvatskoj.

Što se tiče same Aircash Mastercard kartice, ona se može kupiti na više od 200.000 prodajnih mjesta diljem Europe, a svoj mobilni novčanik možete napuniti gotovinom bez naknade na svim kioscima Tiska kao i na svim INA i Tifon benzinskim postajama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aircash Mastercard kartica povezana s Apple Payom također omogućava svojim korisnicima beskontaktno plaćanje. Dovoljno je samo približiti svoj iPhone ili Apple Watch terminalu za plaćanje, i plaćanje je obavljeno u nekoliko sekundi, bez potrebe za korištenjem fizičke kartice.

Image

Osim što je vrlo jednostavno i praktično, plaćanje putem Apple Pay servisa je potpuno sigurno. Za svaku kupnju potrebna je autentifikacija putem Face ID-a, Touch ID-a ili lozinke uređaja, što znači da samo ovlašteni korisnik može izvršiti plaćanje. Uz to, Apple Pay koristi jedinstveni dinamički sigurnosni kod koji se koristi samo jednom, čime se dodatno smanjuje rizik od prijevare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među prednostima korištenja Aircash aplikacije treba istaknuti da se sve promjene stanja na računu ažuriraju u realnom vremenu, a za plaćanja i prijenose sredstava ne naplaćuju se skrivene naknade ili mjesečni troškovi. Isto tako, u slučaju da na putovanju izgubite fizičku Aircash Mastercard karticu, jednim klikom je možete blokirati u aplikaciji i tako se zaštititi od potencijalne zloupotrebe.

Kao što je jednostavno korištenje, jednostavna je i aktivacija. Potrebno je kupiti Aircash Mastercard prepaid karticu i potom preuzeti Aircash aplikaciju na svoj mobilni telefon. Sama aplikacija je izuzetno jednostavna za korištenje pa ćete u donjem kutu aplikacije lako pronaći ikonu za karticu. Kliknete na ikonicu, skenirajte QR kod koji se nalazi na vašoj kupljenoj Aircash Mastercard kartici i tako ćete istog trenutka aktivirati karticu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preuzmi Aircash aplikaciju i osvoji ručnik za plažu!

Nakon što ste aktivirali karticu, potrebno je izraditi profil, odabrati PIN te verificirati profil unosom koda koji stigne putem SMS-a, a ta verifikacija je nužna iz sigurnosnih razloga i štiti od neovlaštenog korištenja vaše Aircash Mastercard kartice i povezanog Aircash novčanika. Stanje računa u Aircash mobilnom novčaniku odgovarat će stanju na Aircash Mastercard fizičkoj kartici. I to je to!

Image

U slučaju da još niste isprobali sve pogodnosti korištenja Aircash Mastercard kartice, Apple Paya i Aircash aplikacije, ovo ljeto je prava prilika za to! Aplikaciju Aircash možete preuzeti na linku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvih 100 Aircash korisnika će na svoju kućnu adresu dobiti besplatni Aircash ručnik za plažu. Stoga požurite, kliknite na link i vaš godišnji odmor može početi!

Sadržaj nastao u suradnji RTL native kreativnog kolektiva, Aircasha i Mastercarda!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo