Mario Mihelj osmislio je recepte za ribu i povrće iz pećnice, od čijih je ostataka napravio vrlo ukusnu savijaču s ribom, koja je ujedno i jednostavna za pripremu. Savjete za pripremu ribe uz što manje ostataka, chef Mario objedinio je u tekstu na ovoj poveznici. Nestlé i omiljeni hrvatski chefovi koji svojim idejama za ukusne i zdrave obroke sudjeluju u kulinarskom serijalu "Chefovi vrte zdravi film" na ovaj način žele skrenuti pažnju na važnost smanjenja otpada od hrane. Jedan od načina za to je pripremati hranu na način da je možete reciklirati, odnosno iskoristiti sve namirnice i ostatke od obroka za neko novo jelo, jednako fino i zdravo.
Riba i povrće iz pećnice
Sastojci:
- Bijela riba (brancin ili orada) – 3 komada
- Povrće
- Maslinovo ulje, limun, češnjak, peršin
- Krumpir 600 g
- Luk 1 glavica
- Češanj češnjaka 3 komada
- Peršin list 50 g
- Limun 2 komada
- Mrkva 4 komada
- Cherry rajčica 300 g
- Maslinovo ulje prema ukusu
- Sol & papar
- Nestlé proizvodi: MAGGI Magija okusa + povrtni temeljac
Postupak:
Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Očistiti i začiniti ribu i povrće. Povrće ubaciti u pećnicu prije ribe. Nakon 10 minuta ubaciti i ribu. Sve skupa peći oko 45 minuta. Poslužiti.
„Kupovina cijele ribe daje mogućnost kuhanja obroka za više dana. Glava i tijelo su dobri za kuhanje fine juhe uz dodatak povrća. Tako niste ostavili nimalo otpada od kuhanja“, objasnio je Mario svojim kulinarskim pomoćnicima na setu.
Serijal Chefovi Vrte Zdravi Film, koji je ugostio naše popularne chefove Matu Jankovića, Marija Mihelja i Roberta Hromalića, može se pogledati od 15. listopada na nestle.hr i Facebooku te RTL-ovim digitalnim kanalima.