Kada su ovako visoke ljetne temperature, najbolje nam odgovara lagana hrana s mnogo povrća. Iz toga razloga, naš omiljeni chef Tomislav Špiček je odlučio da cijelu jednu epizodu BBQ majstorija sa Špičekom posveti puretini, laganom, a opet sočnom mesu s malo masti i mnogo kvalitetnih bjelančevina. U prekrasnom zelenom okruženju Dedine sjenice, chef Špiček je za svoje goste pripremio niz jela od purećeg mesa koji se sastojao od purećih ražnjića s ukusnim povrćem, purećih burgera u pecivu, purećih ćevapčića te purećih odrezaka.
Za pripremu ovih slasnih delicija od puretine, chef Špiček se poslužio električnim roštiljem. Riječ je o vrlo praktičnom roštilju koji ima grijaće ploče s gornje i donje strane pa nema potrebe za okretanjem namirnica koje pečete, nema velikih količina dima, a izvrstan je izbor jer omogućava pripremu roštilja u vlastitoj kuhinji ili na balkonu.
Uz mesne specijalitete od puretine, chef Špiček je pripremio i maštoviti i zdravi prilog od heljde i cherry rajčica.
Njegovi gosti bili su Petra Brodar i Mario Krog, gledateljima poznati kao natjecatelji kulinarskog showa „Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!“, u kojem su već odmjerili snage u kuhinji pod budnim okom chefa Špičeka. Na poklon, Petra je donijela domaću pečenu bučnicu, a Mario je iznenadio Špičeka s vlastitom kuharicom koju je nedavno objavio pod naslovom „Babičini recepti“.
Gosti su odmah zasukali rukave, pa je Petra pripremila meso za pureće burgere sa začinima, dok je Mario vrijedno preuzeo ražnjiće s povrćem, a chef Tomislav Špiček je za to vrijeme narezao pureće odreske. Petra i Mario kroz smijeh su priznali da im je ljepše kuhati u BBQ majstorijama by Špiček nego u natjecanju jer sada za njih kuha naš omiljeni chef Špiček, nema ocjena i nema treme.
Recept: Pureći ražnjići s povrćem, pureći hamburgeri u pecivu, pureći ćevapčići i odresci od puretine
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Sastojci:
- SPAR file purećih prsa
- SPAR Pureći ćevapčići
- SPAR Mljeveno pureće meso
- Heljda
- Mileram
- Sir grabancijaš
- Ocat
- Cherry rajčice
- Tikvica
- Svježa paprika
- SPAR Taco Sauce
- Bosiljak
- Bučino ulje
- Cvijet soli
Priprema:
File purećih prsa izrezati na jednake komade. Tikvicu i papriku oprati i narezati na komade koji su otprilike jednake veličine kao i komadi mesa. Na štapiće za ražnjiće nanizati komade mesa, tikvice i paprike. Začiniti sa solju i uljem i staviti peći na roštilj. Za pripremu pljeskavica od puretine, mljeveno pureće meso začiniti s malo soli, papra i bosiljka. Smjesu dobro promiješati i oblikovati u pljeskavice.
Na kraju, još treba pripremiti pureće odreske. Od komada purećeg filea narezati odreske koji ne trebaju biti previše tanki kako bi meso zadržalo sočnost. Odreske prije pečenja malo posoliti, nauljiti i staviti peći zajedno s purećim ćevapima i pljeskavicama. Na kraju, kada je meso već pri kraju, na roštilj staviti peciva razrezana po sredini koja će se koristiti za burgere od puretine. Nakon što se pecivo lagano zapeče, u pecivo se stavi pečena pljeskavica, sir i začiniti umakom SPAR Taco Sauce.
Prilog:
Kuhanu heljdu začiniti s malo soli, jabučnog octa i bučinovog ulja i sve dobro promiješati. Zatim dodati mileram i ponovno promiješati. Na kraju na vrh posložiti narezane cherry rajčice i natrgati sir grabancijaš, te na kraju sve začiniti s još nekoliko kapi bučinovog ulja. Dobar tek!
Sve što vam treba za pripremu vrhunskih jela s roštilja možete pronaći u INTERSPAR hipermarketima. Robna marka SPAR Barbecue u svojoj ponudi ima roštilje svih vrsta i za sve situacije, pa tako tamo možete pronaći odličan izbor roštilja na struju, plinskih roštilja, jednokratnih roštilja pa sve do klasičnih roštilja na ugljen. Osim roštilja, SPAR Barbecue nudi veliki izbor kompletnog pribora za roštiljanje, od kutija i daski za dimljenje i pečenje, silikonskih posuda za roštilj, hvataljki, zaštitnih rukavica, pa sve do seta za pečenje pizze na roštilju.
Sadržaj je nastao u suradnji s partnerom SPAR Hrvatska prema najvišim uredničkim standardima Net.hr-a.