U najnovijem izdanju BBQ majstorija sa Špičekom na svoje će doći svi pravi ljubitelji mesa i mesnih delicija. Na meniju kod našeg omiljenog chefa i sladokusca Špičeka bit će poseban SPAR BBQ program iz INTERSPAR hipermarketa, koje čine izvrsni mesni proizvodi kao što su marinirana svinjska vratina, marinirana svinjska rebrica, u različitim marinadama, od kojih je jedna pikantnija, idealna za one koji vole malo žešće okuse mesa sa žara. Svi znamo da je dobra marinada važan korak u pripremi mesa sa žara jer upravo aroma donosi bogatstvo okusa, a komade mesa čini zamamno mekima i sočnima.
I zato, ako se nađete u situaciji da nemate vremena za mariniranje mesa, marinirani proizvodi iz SPAR Barbecue asportimana odličan su izbor kojim ćete bez puno muke impresionirati goste. Uz to, Špiček će poslužiti i roštilj klasike, odnosno SPAR ćevapčiće i pljeskavice. Ćevapčići iz SPAR programa su lijepe crvene boje i s dobrim udjelom masnoće, što je jako bitno, napomenuo je Špiček. Kao prilog uz ove fantastične mesne specijalitete, chef Špiček priprema krumpir sa žara, salatu od cherry rajčica s ljubičastim lukom začinjenu maslinovim uljem i cvijetom soli te salatne svježe krastavce s grčkim jogurtom. Ove fino rashlađene salate odlično će prijati s ovakvim izvrsnim komadima mesa s roštilja.

Recept: Mesna plata s mariniranim komadima mesa, pljeskavicama i ćevapčićima
Vrijeme pripreme: oko 30 minuta
Sastojci:
- SPAR BBQ marinirana svinjska vratina
- SPAR BBQ marinirana svinjska rebrica
- Ćevapčići
- Pljeskavice
- Krumpir
- Cherry rajčice
- Ljubičasti luk
- Lepinje
- Maslinovo ulje
- Cvijet soli
- Papar
Priprema:
Naš popularni BBQ majstor Špiček je na roštilj prvo stavio veće komade mesa koji traže dužu termičku obradu, a zatim je na roštilj stavio pljeskavice i na kraju, ćevapčiće. Kod pripreme mesa na roštilju, važno je voditi računa o tome da je rešetka roštilja dovoljno ugrijana te da je dobar žar, a to ćete prepoznati po tome je li meso "zacvrčalo" prilikom stavljanja na rešetku, otkriva naš majstor roštilja, chef Špiček.

Dok se meso peče, Špiček je pripremio krumpir koji je ranije stavio kuhati u ljusci, a krumpir se potom nareže na malo deblje ploške i stavi peći na roštilj. Pred sam kraj pečenja, Špiček je na roštilju zapekao somun, služeći se pritom zanimljivim trikom. Somun je samo površinski zarezao tako da se u somun uvuče toplina žara i sok od mesa.

U goste na BBQ majstorije sa Špičekom u pitoreskni ambijent Dedine sjenice stigla je food blogerica i vizažistica Kasandra Draganić, djevojka našeg popularnog voditelja Ribafisha, koja je donijela desert, pazinske cukerančiće, tradicionalnu istarsku slasticu. S Kasandrom je stigao i Darko Kontin, jedan od najpoznatijih domaćih food blogera. Čim su stigli, Špičekovi gosti su odmah zasukali rukave i primili se posla. Dok se Špiček bavio roštiljem, Kasandra je pripremila osvježavajuću salatu od krastavaca začinjenu maslinovim uljem, cvijetom soli, malo grčkog jogurta i s malo papra, a Darko je napravio salatu od cherry rajčica i ljubičastog luka, također začinjenu s maslinovim uljem i cvijetom soli.
Sve što vam je potrebno za pripremu ovakvog pravog ljetnog i ukusnog obroka sa žara možete pronaći u najbližem INTERSPAR hipermarketu. Robna marka SPAR Barbecue u svojoj ponudi ima veliki izbor roštilja, od električnih i plinskih roštilja, pa sve do klasičnih roštilja na ugljen. Uz to, u ponudi je kompletan pribor za jednostavno i lako pečenja roštilja, uključujući zaštitne rukavice, praktične hvataljke, daske za dimljenje i pečenje, silikonske posude za roštilj košare za pripremu povrća na roštilju, set za savršeno počenu pizzu na grillu i još mnogo toga.
Poslije ukusnog ručka, Tomislav Špiček svojim je gostima poklonio Casus Grill, praktični jednokratni roštilj za izlete i piknike, pa čak i za roštiljanje na balkonu. Casus Grill je 100 posto razgradiv, ekološki proizvod, pa tako nakon roštiljanja preostali žar možete iskoristiti kao prirodno gnojivo za biljke. Casus Grill možete pronaći u Intersparu.
Sadržaj je nastao u suradnji s partnerom SPAR Hrvatska prema najvišim uredničkim standardima Net.hr-a.