SAVRŠENI BURGER / BBQ majstorije sa Špičekom: Kako pripremiti savršeno sočne burgere u šarenim pecivima

Image
6.7.2022.
13:25

Burgeri su jedni od onih mesnih specijaliteta koji nikada ne izlaze iz mode, dapače, s vremenom postaju sve popularniji. Kako pripremiti savršeni burger? U najnovijem izdanju BBQ majstorija sa Špičekom, naš popularni chef Tomislav Špiček otkriva svoj recept za fini sočni burger.

S obzirom da je u BBQ majstorije sa Špičekom stigao i vlasnik popularnog burger bara i glazbenik Renato Đosić Renman, Špiček je predložio da se pripremi burgera pristupi pomalo natjecateljski - tako što će Renman i Špiček raditi svaki na svoj način. U prekrasni zeleni ambijent Dedine sjenice Špičeku je u goste došao i glazbenik Marko Lasić Nered, koji je objeručke prihvatio ulogu suca u ovom burger natjecanju, a njega je odmah zanimalo hoće li biti razlike između burgera koji priprema Renman i burgera koji će napraviti naš chef Špiček. Dečki su u pripremi burgera koristili namirnice robne marke SPAR BBQ te pribor robne marke Barbacue koji u ponudi ima sve što je potrebno za pripremu vrhunskog roštilja.

Image
Image

Recept: burgeri u šarenim pecivima

(Vrijeme pripreme: 30 minuta)

Sastojci:

  • Mljevena junetina
  • Juneći loj
  • Slanina
  • Sir
  • Zelena salata
  • Crvena i žuta paprika
  • Tikvice
  • Luk
  • Kečap
  • SPAR Taco sauce umak
  • Maslinovo ulje
  • Cvijet soli
Image
Image

Priprema:

U mljeveno juneće meso dodati oko 20 posto junećeg loja (po ukusu možete i više) koji je neizostavan sastojak u pripremi burgera. Meso se začini cvijetom soli, dobro promiješa da smjesa postane ravnomjerna i potom oblikuje u pljeskavice. U međuvremenu, na manje komade izrežete raznovrsno povrće, papriku, tikvice i luk i staviti na grill u posudi za grilanje povrća. Specijalna posuda za grilanje povrća odličan je izbor jer je vrlo praktična jer se manji komadi povrća lakše miješa i okreće nego kad se stavlja izravno na grill, a povrće se u posudi lijepo i ravnomjerno ispeče.

Image
Image

Kada je povrće gotovo, pljeskavice i slaninu izrezanu na kriške debljine oko jedan centimetar, položiti u silikonsku posudu za pečenje i staviti peći u zatvorenom roštilju. Naš majstor roštilja Špiček otkrio je kako mu je silikonska posuda za pečenje odličan izbor jer istovremenim pečenjem slanine i pljeskavice, meso pljeskavice će poprimiti finu aromu slanine pa će samim time i burger biti još ukusniji. Pred kraj, na grill staviti peciva izrezana po sredini kako bi se pecivo lagano zapeklo. Kada je sve pečeno, na pecivo poslagati umak za bruger, salatu, pljeskavicu, sir, komad slanine i na kraju dodati kečap. Dobar tek!

Image
Image

Sve što vam je potrebno za pripremu savršeno sočnih burgera, ali i raznih drugih slasnih delicija s roštilja možete pronaći u INTERSPAR hipermarketu. Robna marka SPAR Barbecue nudi bogati izbor različitih roštilja, pa tako ovdje možete pronaći sve vrste roštilja, od klasičnih roštilja na ugljen, plinskih roštilja, pa sve do električnih roštilja. U okviru robne marke SPAR Barbecue u ponudi je i sav dodatni pribor za opušteno roštiljanje, od praktičnih posuda za pripremu povrća na roštilju i silikonskih posuda i zaštitnih rukavica koje koristi i naš chef Špiček, pa sve do hvataljki, kutija i daski za dimljenje i seta za pečenje pizze na grillu.

Nakon uživanja u burgerima, domaćin i chef Tomislav Špiček svojim je gostima poklonio praktičan poklon, Casus Grill, jednokratni grill od prirodnih materijala s drvenim rešetkama i ugljenom je praktični i ekološki proizvod koji je 100 posto biorazgradiv. Nakon upotrebe, ostaci se mogu koristiti kao prirodno gnojivo za biljke u vrtu ili na balkonu.

Sadržaj je nastao u suradnji s partnerom SPAR Hrvatska prema najvišim uredničkim standardima Net.hr-a.

Toma
Gledaj od 29.travnja