U još jednom izdanju BBQ majstorije sa Špičekom u Dedinoj sjenici naš omiljeni TV chef Tomislav Špiček priprema primamljivi i pravi ljetni specijalitet od slatkovodne ribe. Majstor roštilja Špiček pripremit će cara slatkih voda - šarana, kojeg možete pronaći u INTERSPAR ribarnici koja uvijek ima izvrsnu ponudu svježe ribe. Špiček je šarana pripremio tako što je potkove šarana prvo stavio dimiti, a potom i zapekao na roštilju. Posebnu aromu dima chef Špiček je postigao tako što je šarana stavio na dimljenje pomoću spirale za dimljenje, a za žar u roštilju upotrijebio je drvo prave vinove loze.
Uz ovaj specijalitet, chef Špiček će pripremiti dva ukusna priloga, salatu od mladog kelja, graha i češnjaka te salatu od krumpira s krastavcima začinjenu preprženom hamburgerom koji će salati dati jedinstveni štih. Chefu Tomislavu Špičeku ovoga se puta u BBQ majstorijama pridružio njegov prijatelj i kolega chef i TV zvijezda Ivan Pažanin, a s njim je došao i njegov otac, Ante Pažanin Braco.
Ivan je Tomislava odmah upozorio kako nije ljubitelj slatkovodne ribe, no ovako spremljenom šaranu niti on nije odolio. Dečki su uživali i u ukusnim i maštovito pripremljenim salatama, i čaši finog bijelog vina, a nakon ukusnog ručka, Braco je u ruke uzeo gitaru i zapjevao. U nastavku možete pronaći recept za današnje BBQ majstorije sa Špičekom, a tu je i video u kojem možete pogledati sve korake u načinu pripreme.
Recept za dimljenog šarana s roštilja i prilog:
Sastojci:
- Šaran
- Hamburger
- Krumpir
- Mladi kelj
- Grah
- Krastavac za salatu
- Češnjak
- Vrhnje
- Limun
- Maslinovo ulje
- Bučinovo ulje
- Cvijet soli
Priprema:
Potkove šarana nauljiti i staviti dimiti u zatvorenom roštilju. U prvu salatu od mladog kelja, graha i češnjaka staviti prokuhani mladi kelj, kuhani grah te začiniti sitno nasjeckanim češnjakom i bučinovim uljem. Za krumpir salatu s krastavcem potrebno je skuhati krumpir u kori, oguliti i narezati na ploške. U ohlađeni i narezani krumpir treba dodati salatni krastavac narezan na ploške kojeg nije potrebno guliti, dovoljno ga je samo oprati. Salatu začiniti s maslinovim uljem, nekoliko kapi limunovog soka te cvijetom soli.
Hamburger koja se dodaje u salatu od krumpira i krastavca potrebno je narezati na kockice i staviti u silikonsku posudu. Potkove šarana koje smo prethodno stavili dimiti prebaciti na rešetku roštilja, a uz njih staviti silikonsku posudu s narezanim hamburgerom. Peći hamburger dok ne postane hrskava i nakon toga je umiješati u salatu od krumpira i krastavaca.
Sve potrebno za fini roštilj na kojem možete eksperimentirati s različitim vrstama namirnica, od mesa, ribe, povrća ili vege delikatesa, možete pronaći u INTERSPAR hipermarketu. Robna marka SPAR Barbecue nudi veliki izbor različitih roštilja, od klasičnih roštilja na ugljen, električnih roštilja pa sve do plinskih roštilja. U ponudi je i dodatni pribor za roštiljanje kao što su praktične silikonske posude za pečenje na roštilju, hvataljke, daske, kutija i daske za dimljenje pa čak i setovi uz pomoć kojeg možete ispeći perfektnu pizzu na grillu.
Dobar tek!
Sadržaj je nastao u suradnji s partnerom SPAR Hrvatska prema najvišim uredničkim standardima Net.hr-a.