PROMO /

BBQ majstorije sa Špičekom - čak i ako niste ljubitelj slatkovodne ribe, nakon ovoga biste se mogli predomisliti

Image
30.6.2022.
9:10
VOYO logo

U još jednom izdanju BBQ majstorije sa Špičekom u Dedinoj sjenici naš omiljeni TV chef Tomislav Špiček priprema primamljivi i pravi ljetni specijalitet od slatkovodne ribe. Majstor roštilja Špiček pripremit će cara slatkih voda - šarana, kojeg možete pronaći u INTERSPAR ribarnici koja uvijek ima izvrsnu ponudu svježe ribe. Špiček je šarana pripremio tako što je potkove šarana prvo stavio dimiti, a potom i zapekao na roštilju. Posebnu aromu dima chef Špiček je postigao tako što je šarana stavio na dimljenje pomoću spirale za dimljenje, a za žar u roštilju upotrijebio je drvo prave vinove loze.

Uz ovaj specijalitet, chef Špiček će pripremiti dva ukusna priloga, salatu od mladog kelja, graha i češnjaka te salatu od krumpira s krastavcima začinjenu preprženom hamburgerom koji će salati dati jedinstveni štih. Chefu Tomislavu Špičeku ovoga se puta u BBQ majstorijama pridružio njegov prijatelj i kolega chef i TV zvijezda Ivan Pažanin, a s njim je došao i njegov otac, Ante Pažanin Braco.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Ivan je Tomislava odmah upozorio kako nije ljubitelj slatkovodne ribe, no ovako spremljenom šaranu niti on nije odolio. Dečki su uživali i u ukusnim i maštovito pripremljenim salatama, i čaši finog bijelog vina, a nakon ukusnog ručka, Braco je u ruke uzeo gitaru i zapjevao. U nastavku možete pronaći recept za današnje BBQ majstorije sa Špičekom, a tu je i video u kojem možete pogledati sve korake u načinu pripreme.

Recept za dimljenog šarana s roštilja i prilog:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • Šaran
  • Hamburger
  • Krumpir
  • Mladi kelj
  • Grah
  • Krastavac za salatu
  • Češnjak
  • Vrhnje
  • Limun
  • Maslinovo ulje
  • Bučinovo ulje
  • Cvijet soli

Priprema:
Potkove šarana nauljiti i staviti dimiti u zatvorenom roštilju. U prvu salatu od mladog kelja, graha i češnjaka staviti prokuhani mladi kelj, kuhani grah te začiniti sitno nasjeckanim češnjakom i bučinovim uljem. Za krumpir salatu s krastavcem potrebno je skuhati krumpir u kori, oguliti i narezati na ploške. U ohlađeni i narezani krumpir treba dodati salatni krastavac narezan na ploške kojeg nije potrebno guliti, dovoljno ga je samo oprati. Salatu začiniti s maslinovim uljem, nekoliko kapi limunovog soka te cvijetom soli.

Hamburger koja se dodaje u salatu od krumpira i krastavca potrebno je narezati na kockice i staviti u silikonsku posudu. Potkove šarana koje smo prethodno stavili dimiti prebaciti na rešetku roštilja, a uz njih staviti silikonsku posudu s narezanim hamburgerom. Peći hamburger dok ne postane hrskava i nakon toga je umiješati u salatu od krumpira i krastavaca.

Image

Sve potrebno za fini roštilj na kojem možete eksperimentirati s različitim vrstama namirnica, od mesa, ribe, povrća ili vege delikatesa, možete pronaći u INTERSPAR hipermarketu. Robna marka SPAR Barbecue nudi veliki izbor različitih roštilja, od klasičnih roštilja na ugljen, električnih roštilja pa sve do plinskih roštilja. U ponudi je i dodatni pribor za roštiljanje kao što su praktične silikonske posude za pečenje na roštilju, hvataljke, daske, kutija i daske za dimljenje pa čak i setovi uz pomoć kojeg možete ispeći perfektnu pizzu na grillu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar tek!

Sadržaj je nastao u suradnji s partnerom SPAR Hrvatska prema najvišim uredničkim standardima Net.hr-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo