Na današnji dan obilježava se Dan grada Splita u čast svetkovine svetog Dujma. Ta se svetkovina obilježava stoljećima pod nazivom Sudamja. Splićanima je to fešta svetog Duje.

Mnogi poznati Splićani su tom prigodom iskazali ljubav prema rodnom gradu i to preko Instagrama. Javila se Severina, Nataša Janjić Medančić, Marijana Batinić, Luka Nižetić, Ana Gruica Uglešić.

"Na dobro vam došla Sudamja"

"Danas je Dan mog rodnog grada. U posljednjih 21 godinu, prečesto ga gledam iz daljine. I što sam mu dalje, to mi je ljepši i to mi čini toplije oko srca kad mu se vratim. Na dobro vam došla Sudamja!", napisala je Nataša.

"Kako zvona svetog Duje, cila zemlja neka čuje rajsku pismu puka tvog, Splite moj..." Na dobro vam došla Sudamja", javila se i Severina koja je skupila preko 15 tisuća lajkova na objavu.

"Na dobro nam došla Sudamja...i da opet žugamo kako se u gradu ne da živit od pustih turista", napisala je Marijana Batinić.

Javila se i Ana Gruica Uglešić koja je pozirala s nećakom.

"Kakva bi mi bili splitska obitelj kad ne bi imali i mi Duju za utrku?! Kad već nisam ja bila pri svijesti pa sam "zastranila", sestra Josipa je bila prisebna pa je po didu Duji malom dala ime Duje. I evo ga. Duje. Najslađe tetkino zlato. Sretan vam dan našeg grada!", napisala je Ana.