TRI GODINE BEZ OLIVERA / Upisao se u legende još za života, a njegova zadnja poruka fanovima i danas stvara knedlu u grlu

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Zbog karcinoma otkazivao je posljednje koncerte, no Oliver u javnosti nije skidao osmijeh s lica

29.7.2021.
9:28
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Danas je treća godišnjica smrti Olivera Dragojevića, jednog od naših najvećih glazbenika svih vremena.

U 71. godini života izgubio je bitku s rakom pluća koji mu je dijagnosticiran u kolovozu 2017. godine. Njegova smrt cijelu je Hrvatsku obavila u crno i prvi je put ikad proglašen Dan nacionalne žalosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško je zaboraviti spektakularne snimke ispraćaja u Splitu, kada su mu deseci tisuća ljudi na 500-injak plovila došli uputiti posljednji pozdrav, odnosno ispratiti katamaran s njegovim lijesom koji je plovio do njegove Vele Luke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oliver je iza sebe ostavio suprugu Vesnu s kojom je u braku bio 44 godine, sinove Dina, Davora i Damira te petero unučadi, a nakon njegove smrti rođeno je još dvoje.

Nasmiješen do samog kraja

"Cesarica", "Magdalena", "Nadalina", "Skalinada", "Trag u beskraju", "Moj lipi anđele", "Što učinila si ti", "Stari morski vuk", samo su neki od njegovih bezvremenskih hitova u bogatoj karijeri koja je trajala 50 godina. Radijske postaje diljem države u danima nakon Oliverove smrti puštale su samo njegove pjesme, a gotovo nijedna se nije ponovila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo koji glazbenik s ovih prostora može se pohvaliti nastupima u londonskom Royal Albert Hallu, Opera Houseu u Sidneyju i njujorškom Carnegie Hallu, što najbolje dokazuje koliko je bio omiljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog karcinoma otkazivao je posljednje koncerte, no Oliver u javnosti nije skidao osmijeh s lica. Nekoliko mjeseci prije smrti dobio je Porina za životno djelo, a publici se javio putem videozida i poslao zadnju, znakovitu poruku.

"Hvala vam svima, uživajte u večerašnjoj večeri, guštajte u svemu, jer ča je život vengo fantažija", poručio je tada citiravši stihove svog vječnog hita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo