Pravomoćnom presudom suda u Dubrovniku Severina Kojić oslobođena je kaznene optužbe za klevetu koju je protiv nje podigao njen bivši partner Milan Popović nakon što je ona prije četiri godine gostovala u RTL Direktu te iznijela niz optužbi na njegov račun, piše Večernji list.

Severina je tada rekla, kako se navodi u spisima, "da joj je Popović prijetio da će joj zagorčati život, da će uzeti glasnogovornika i da će u medijima pričati o njoj, da će joj oduzeti dijete i da bi ju da su u Americi već zgazio".

Također, pjevačica je izjavila i da je "Milan donio lažan nalaz iz Srbije da je njihov maloljetni sin anoreksičan s ciljem da se diskreditiraju njezine roditeljske kompetencije".

"Presuda je bila očekivana, prvostupanjska presuda je bila oslobađajuća, žalba nije s uspjehom ni na koji način pokazala da bi se ta presuda u drugostupanjskom postupku ukinuti jer se cijela presuda svodila na to da je sud pogrešno utvrdio činjenično stanje što je primijetio i drugostupanjski sud u Dubrovniku koji je konstatirao da je prvostupanjski sud proveo sve potrebne radnje i pravilno utvrdio činjenično stanje odnosno da nisu počinjena kaznena djela onakva kakva su se stavljala na teret.

Milan treba platiti njenu odvjetnicu i troškove

Dakle, stavilo se na teret da je Severina počinila kazneno djelo klevete jer je u emisiji RTL-a gostujući kod Zorana Šprajca iznijela neistinite tvrdnje koje mogu škoditi časti i ugledu Milana Popovića. Za mene je bilo očekivano da će biti potvrđena ta presuda s obzirom na samu žalbu koju je gospodin Popović putem odvjetnika uložio na tu presudu", rekla je za Večernji Severinina odvjetnica Višnja Drenški-Lasan.

"U konačnici je pokazano da ona nije počinila kazneno djelo jer ovo sve što se događalo kasnije vidite kako je završilo iako još nema sudski epilog. Ona je zaista iskazivala sve ono što je bilo i što se kroz postupke pokazalo kao takvo", dodala je odvjetnica.

Pošto je Severina dobila parnicu, Milan treba platiti troškove kaznenog postupka u paušalnom iznosu od 500 kuna te Severininu odvjetnicu u iznosu od 10,312.50 kn kuna.

Sud je, pored ostalog, zaključio i da brojne tužbe koje je protiv nje podnio Popović Severini zaista otežavaju život te da je njihov sin Aleksandar nije anoreksičan te da nalaz koji to tvrdi nije istinit, a njezin iskaz da je rekao da će joj oduzeti dijete ocijenjen je istinitim jer je takav postupak pokrenuo.