LJUBAV IDE KROZ ŽELUDAC /

Romantični zalogaji vrhunskih chefova: Što poznati kuhari spremaju boljim polovicama za Valentinovo?

Image
Foto: Facebook

Pogledajte s kojim menijem hrvatski chefovi osvajaju srca svojih boljih polovica

14.2.2025.
18:52
Facebook
VOYO logo
VOYO logo

Nije tajna da ljubav ide kroz želudac, a neki od najpoznatijih hrvatskih kuhara otkrili su nam što oni spremaju svojoj dragoj na Valentinovo. Ako planirate pripremu romantične večere i nemate inspiracije, pogledajte s kojim menijem osvajaju srca svojih boljih polovica glavni chef restorana 360° u Dubrovniku Bruno Vokal i glavni chef restorana Bistroa Beštije u Zagrebu Mateo Davidović.

Bruno Vokal

"Za Dan zaljubljenih svojoj boljoj polovici definitivno bih pripremio neko delikatnije i nesvakodnevno jelo. I iako je takvih mnogo, moj osobni izbor bio bi lagani početak s tartarom od bijele ribe obogaćenim citrusima koji su u ovo doba godine apsolutno fantastični i eterični, kao što i ljubav treba biti. Nastavio bih s domaćim tortelinima punjenim kvalitetnom ricottom, špinatom te parmigiano regianom, sveukupno završeno na aromatičnom maslacu s kaduljom.

Po mom mišljenju može se završiti bez deserta, zamijenivši ga delikatnim sirevima, ali u slučaju slatkog završetka definitivno bi moj osobni izbor bio dobar, kremasti čokoladni kolač ili komad fine torte Pavlova", rekao nam je poznati chef.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kako bi da njega iznenadi njegova draga?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osobno ne bih previše očekivao jer što god da se pripremi, bilo bi odlično, ali poznavajući nas, vjerujem da bi razmišljali u sličnom smjeru. Sretno Valentinovo i volite se, ljudi", kaže nam chef Bruno.

Mateo Davidović

Image
Foto: Privatna arhiva

Glavni chef Bistroa Beštije Mateo Davidović otkrio nam je što on sprema svojoj dragoj za najromantičniji dan u godini.

"Za Valentinovo obično kuham nešto jednostavno, ali bogato. Moj izbor bi bio osso buco od telećih koljenica s puno povrća i kremastom palentom, obogaćenom maslacem i parmezanom. Za desert bih pripremio nešto lakše, poput panna cotte s višnjama ili nekim drugim voćem. Po mom mišljenju, desert nije nužan, ali ako bismo ipak odlučili završiti obrok slatkim, definitivno bi to bila panna cotta s višnjama ili nekim drugim voćem. Moja bolja polovica nije veliki ljubitelj čokolade.

I dok se neki parovi boje kuhati partneru koji je kuhar i misle da će ga svojim jelom teško oduševiti… Chef Mateo nam priznaje da je on poprilično jednostavan po tom pitanju.

"Mene nije teško zadovoljiti. No, dobar ragu je uvijek pun pogodak, bilo da je Valentinovo ili bilo koji drugi dan. Ne bih previše očekivao jer vjerujem da bi uz trud sve bilo fantastično. No, poznavajući nas, pripremili bi nešto jednostavno, ali ukusno, s puno ljubavi. Na kraju, važno je da obrok dolazi iz srca, a ne nužno da bude savršen. Sretno Valentinovo i neka svi uživaju u ljubavi i hrani", zaključio je chef Mateo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE OVAJ VIDEO: Cici i Mici su pravi Hrvati i katolici. Valentinovo je palo na čistu srijedu pa su ga proveli čisteći kuću

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 104
USKORO
VOYO logo
Još iz rubrike