Novinar, bloger i spisatelj Domagoj Jakopović Ribafish u spomen na svog voljenog prerano preminulog sina Roka odlučio je plivanjem povezati sve nastanjene hrvatske otoke. Jutros je u osam sati krenuo iz Dubrovnika, a pratili su ga vaterpolist Miho Bošković, članovi triatlon kluba Dubrovnik, djeca koja treniraju plivanje, spasilačka ekipa Neptun itd.

Ribafish je stigao oko 10:20 h do Koločepa. Planira preplivati udaljenosti između svih nastanjenih otoka u Hrvatskoj u tri etape. Tijekom prve, obići će 17 otoka, od Koločepa do Čiova.

Na svakom otoku će zaplivati s lokalnim obiteljima

"Prije samo dva i pol mjeseca, sve se ovo činilo poput još jednog sna. No, ovaj se ostvario. Plivam. I moj Rok, moje sve, u svakom je zamahu uz mene. Rockatansky, tata te voli najviše na svijetu! Hvala vam dobri ljudi!", objavio je na Facebook stranici RokOtok Ribafish.

Projektom pod nazivom RokOtok namjerava pomoći roditeljima i njihovoj djeci da provedu više kvalitetnog vremena zajedno, pa mu je cilj na svakom otoku zaplivati s lokalnim obiteljima.

"Rok se neće vratiti, ali možda mogu pomoći nekim drugim klincima i roditeljima da malo više putuju, šeću, bave se sportom i ne čmrlje za ekranima. Projekt koji pokrećem zove se RokOtok i radi se o tome da želim plivanjem povezati sve nastanjene hrvatske otoke", rekao je.