Princ Harry u nedjelju se prvi put pojavio u javnosti nakon sprovoda svog djeda Philipa. On je, pored mnogih pjevačkih i glumačkih zvijezda, sudjelovao u snimanju koncerta "Vax Live" na stadionu SoFi u Inglewoodu u Kaliforniji.

Vojvoda od Sussexa na taj događaj došao je bez svoje supruge Meghan Markle te je s pozornice odaslao vrlo snažnu poruku o cijepljenju protiv koronavirusa. Vax Live dio je kampanje organizacije Global Citizen kojoj je cilj, između ostalog, i pomoći okončati pandemiju.

Cilj dobrotvornog eventa "Vax Live: Koncert za ponovno okupljanje svijeta" jest prikupiti milijarde dolara donacija za kupnju doza za zemlje s lošim pristupom cjepivima. Show je vodila pjevačica i glumica Selena Gomez, a emitirat će se na YouTubeu i američkim televizijskim mrežama ABC i CBS 8. svibnja.

Cjepivo treba pravedno raspodijeliti

"Pozdrav svima. Nalazimo se u odlučujućem trenutku u globalnoj borbi protiv Covida-19. Večeras je proslava svakog od vas ovdje, cijepljenih radnika i milijuna junaka diljem svijeta s prve crte borbe protiv koronavirusa. Prošlu ste godinu proveli u hrabroj i nesebičnoj borbi da biste nas zaštitili. Služili ste i žrtvovali se s puno hrabrosti, znajući posljedice. Dugujemo vam nevjerojatnu zahvalnost", kazao je Harry, a prenosi The Sun.

Istaknuo je kako sve ljude treba gledati s empatijom i suosjećanjem.

"Cjepivo se mora distribuirati svima svugdje. Ne možemo se odmarati ili istinski oporaviti dok ne bude poštene raspodjele na svaki kutak svijeta... Nitko od nas ne bi trebao misliti da ćemo biti dobro kada toliko ljudi pati. U stvarnosti, posebno s ovom pandemijom, kada bilo tko pati, patimo svi", rekao je Harry.