PREKRASNA GLUMICA

POGODI TKO SAM: Ova slatka djevojčica izrasla je u legendarnu oskarovku, znate li koju?

Američka filmska glumica prva je žena afroameričkog podrijetla koja je osvojila Oscara u kategoriji najbolje glumice.

Halle Berry jedna je od najplaćenijih zvijezda u Hollywoodu. Njene najpoznatije ulogu su ona u filmu Žena mačka koja je proglašena najgorom te uloga Leticije Musgrove u filmu Monster’s Ball, za koju je dobila Oscara.

IZGLEDA FANTASTIČNO! Preseksi Halle Berry (50) pozirala u bikiniju i pokazala savršeno tijelo. Dečki, što kažete?

Mnogi ne znaju da je Halle bila i misica. Odnijela je titulu Miss Ohio SAD i Miss Teen All-American. Godine 1986. bila je prva pratilja Miss SAD-a te je završila na šestom mjestu na izboru za Miss svijeta.

BTS on my last shoot of the summer.👙🌊💪🏽

A post shared by Halle Berry (@halleberry) on

Osamdesetih godina Halle odlazi u Chicago gdje započinje glumačku karijeru. Nakon nekoliko uloga u televizijskim serijama, počela je glumiti u filmovima. Najzapaženija je bila u filmu Isaiahova sudbina (1995.).

1999. godine u filmu Predstavljamo Dorothy Dandridge Berry je tumačila istinitu ulogu prve crnkinje koja je nominirana za Oscara u kategoriji najbolje glumice. Berryjina izvedba uloge u ovome filmu priznata je s nekoliko nagrada uključujući Emmy i Zlatni globus (bila je jedan od producenata ovog projekta).

Godine 2000. Berry je dobila ulogu Storm u filmskoj adaptaciji popularne serije stripova X-Men.

Krajem 2001. godine, Halle je tumačila ulogu Leticije Musgrove u filmu Monster’s Ball. Njena izvedba nagrađena je nagradama Nacionalnog ureda za kritiku i Ceha filmskih glumaca. Za tu je ulogu osvojila i Oscar, čime je postala jedina Afroamerikanka u povijesti koja je dobila ovu prestižnu nagradu.

Sljedeće je godine glumila Bondovu djevojku Jinx u filmu Umri drugi dan, gdje je ponovila poznatu scenu izlaženja iz mora iz filma Dr. No.

Osim što je proglašavana najboljom, Halle je osvojila titulu i najgore glumice. Naime, za svoju izvedbu Žene Mačke u istoimenom filmu je ‘nagrađena’ Zlatnom malinom.

Halle nije baš imala sreće u ljubavi. Udavala se dva puta i ima dvoje djece.

🅰️🍎❤️📌📕🖍 #FBF

A post shared by Halle Berry (@halleberry) on

Povratak na Net.hr