POBJEDA ZA KRAJ / Mateja oduševila pa dobila 39 bodova i osvojila prvo mjesto: 'U šoku sam, nisam nikad u ničemu pobijedila'

Image

Zahvaljujući prikupljenih 39 bodova, osvojila je prvo mjesto i tisuću eura

21.4.2023.
21:30
Play logo

"U šoku sam, nisam očekivala da ću pobijediti, drago mi je. Potrudila se jesam, ali nisam očekivala pobjedu. S nagradom ne znam što ću jer nisam očekivala da ću je osvojiti, ali potrošit ću je na neke potrepštine za svadbu, sigurno. Dobro će mi doći! Nikad u ničemu nisam pobijedila, zato sam i u šoku", rekla je ovotjedna pobjednica u 'Večeri za 5 na selu' - Mateja Mežnarić. Mateja je posljednja ugostila protukandidate u ovotjednoj 'Večeri za 5 na selu', a za svoju večeru osvojila je 39 bodova. U goste su Mateji stigli umirovljenica Mirjana Brlobaš, učiteljica Maja Posavec, serviser Tomislav Patafta i spremačica Ivana Džijan. Ukusnu večeru odlučila je spraviti od špinata, mandarina, teletine te šunke, gljiva i krem sira.

shimmer fallback
shimmer fallback

Pripravu slasne večere započela je Mateja radom na desertu kojem je nadjenula ime Smotano osvježenje. "Ni na što me ne asocira", rekla je Maja o nazivu deserta. Nakon što je spravila roladu s mandarinama te je pospremila na hlađenje, Mateja je predstavila i glavno jelo Mlado i ludo. "Mateja je mlada i dovoljno luda, mogla bi ići teletina, špinat... Možda kombinacija", prognozirao je Tomislav. "Volim špinat, veselim se isprobati", dodala je Maja. Za kraj, stigao je Šareni užitak. "Pretpostavljam da bi mogli biti nekakvi naresci u tome, ime ne odaje puno", prognozirao je Tomislav. Radilo se o slanoj torti koja je goste dočekala nakon aperitiva. Nakon priprave večere, Mateja se bacila na dekoraciju stola i dočekivanje gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom vožnje prema Matejinom domu, ekipa se raspričala o hobijima domaćice. "Da nema Mateje, bila bi tišina", rekla je Ivana uoči dolaska Mateji. Opuštena i vesela domaćica dočekala je protukandidate aperitivima - šljivovicom, likerom od aronije, orahovcem, domaćicom rakijom s breskvom i bakinom rakijom od 50 trava. Nakon što je ekipa nazdravila, krenuli su prema stolu, a prije toga nahvalili Mateju zbog lijepog dočeka.

shimmer fallback
shimmer fallback

Stigao je nakon toga na stol Šareni užitak. Slana torta i plata od bakinih proizvoda svidjeli su se ekipi. "Bilo je primamljivo, bilo me jedino strah narančastog, da nije mandarina", komentirao je Tomislav.

shimmer fallback
shimmer fallback

"Predjelo je bilo toliko dobro da nisam htjela ni probati ostale stvari", dodala je Maja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Nakon predjela, ekipi je na stol stiglo glavno jelo Mlado i ludo. "Bilo je predivno za vidjeti", komentirala je Mateja. Složio se i Tomislav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohvale su stigle i na račun glavnog jela - Mirjani je bio najbolji dosad. I Tomislavu je bilo sočno i ukusno, baš kao i desert.

shimmer fallback
shimmer fallback

Posljednje jelo - rolada s mandarinama svidjela se ekipi. Tomislava se, doduše, desert najmanje dojmio. "Desert je bio fantastičan, nisam nikad probala desert s mandarinom i ovaj me oduševio", rekla je, s druge strane, Ivana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Za kraj - Mateja je ekipi udijelila poklone te ih time oduševila. "Poklon je bio vrhunski, oduševilo me što je sve sama izradila", komentirala je Ivana.

Play logo

Nakon poklona, ekipi je zasvirala grupa Sudbina koja je poručila simbolično da 'nije u šoldima sve'. Uslijedilo je proglašenje pobjednika, a pri kojem je Mateja pročitala poredak - posljednja je bila gospođa Mirjana, a prvo mjesto zauzela je upravo domaćica Mateja. Zahvaljujući prikupljenih 39 bodova, osvojila je prvo mjesto i tisuću eura. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Večeru za 5 na selu' gledajte svakim radnim danom od 20.15 sati na RTL-u! Emisiju možete gledati i na PLAYU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo