Play ponuda

PREVIŠE JE PATILA U ŽIVOTU / Otkriven uzrok smrti legendarne Tine Turner: Pjevačica se godnama borila s teškom bolesti

Image
Foto: Profimedia

Uzrok smrti glazbene dive Tine Turner je otkriven

25.5.2023.
21:26
Profimedia
Play ponuda

Glasnogovornik pjevačice je za Daily Mail potvrdio da je Turner umrla prirodnom smrću u svom domu u Švicarskoj.

Borila se s rakom crijeva te je više od četiri desetljeća patila od visokog krvnog tlaka. Jučer je u priopćenju objavljeno da je preminula.

"Tina Turner, kraljica rock'n rolla, umrla je danas mirno u dobi od 83 godine nakon duge bolesti u svom domu u Kusnachtu, blizu Züricha u Švicarskoj. Svijet je izgubio glazbenu legendu i uzor", napisao je glasnogovornik.

Ostavila neizbrisiv trag

Tina Turner je rođena kao Anna Mae Bullock 26. studenog 1939. i odrasla je u Nutbushu, u Tennesseeju, gdje je sa svojom obitelji brala pamuk. R&B glazbenika Ikea Turnera upoznala je u poznatom klubu Imperial i udala se za njega 1962. godine u Meksiku. Zajedno su osvojili mnoge Grammyje tijekom 70-ih, ali kraj im je došao kad je Tina podnijela zahtjev za razvod 1976. godine.

Nakon toga je krenula u solo karijeru, a izlazak njenog albuma Private Dancer 1984. godine je bio prijelomni trenutak jer se nakon dužeg izbivanja vratila na scenu.

shimmer fallback
shimmer fallback

Završetak karijere

2000. godine je objavila svoj završetak karijere, godinu dana nakon što je objavila posljednji solo album, Twenty Four Seven, iako se vratila na pozornicu 2008., kada je nastupala na dodjeli Grammyja s Beyoncé i posljednjom turnejom obilježila 50 godina svoje karijere.

Image
NIJE KRILA RAZOČARANJE /

Tina Turner mrzila je svoj 'najskuplji' hit: 'Bila je užasna, grozna. Ja sam bila rock 'n' roll, a ovo je bila pop pjesma'

Pjevačica je iza sebe ostavila drugog supruga, njemačkog glazbenog direktora Erwina Bacha za kojeg se udala u srpnju 2013. nakon 27 zajedničkih godina. Živjeli su u Švicarskoj. Turner se 2013. godine odrekla američkog državljanstva kako bi postala švicarska državljanka. Tinin prvi sin, Craig Raymond Turner, umro je u srpnju 2018., a prošle godine joj je umro i drugi sin, Ronnie.

shimmer fallback
shimmer fallback
Play ponuda
Play ponuda