OPSJEDNUTI FAN UHODIO NINU BADRIĆ: / 'Bila sam užasno uznemirena i prestrašena... Jezivo'

Nina je Iliju na svojim profilima na društvenim mrežama primijetila prije pet godina, a onda ju je počeo i pratiti uživo

10.3.2021.
16:20
Instagram/Nina Badrić
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Umirovljeni vozač iz Zagreba Ilija M. (57) navodno je opsjednut pjevačicom Ninom Badrić. Pratio ju je svugdje i na njezinim koncertima bio je uvijek u prvom redu. Njegova opsesija intenzivirala se u kolovozu 2018. godine, a sve je kulminiralo kaznenom prijavom za nametljivo ponašanje zbog koje je danas bio na ročištu na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, piše Jutarnji list.

Tužiteljstvo za njega traži osam mjeseci zatvora uvjetno na tri godine. On je priznao da mu se Nina sviđa isključivo kao glazbenica. Za tvrdnje u kojima ga se tereti da ju je pratio po trgovinama i sl. te da je dolazio pod prozore stanova i hotela u kojima je Nina boravila, kazao je da se tu radi o velikom nesporazumu.

"Poslao sam dopis u njezin sandučić u kojem sam tražio od nje da se odredi. Tražio sam odgovore, a nisam ih dobio. Nisam joj narušavao intimu, a ona je pogodila o kome se radi. U Jelsu odlazim već sedam godina, a Ninu pune tri tamo nisam vidio niti sam joj u Jelsi prilazio, a kamoli ju do tamo slijedio. Ali tada se u meni rodila ideja. Samo sam joj htio dati ruže.

Otvorila mu je vata

Napominjem da sam je puno puta na društvenim mrežama branio u svojim komentarima i svaka moja riječ je išla njoj u korist. Sve što sam u životu napisao, napisao sam za Ninu. Sjećam se i da sam jednom objavio na njezinoj stranici pjesmu koju je ona pohvalila pa sam se malo na nju zakačio jer si u tom smislu odgovaramo. Nakon toga njezinu stranicu više nisam mogao vidjeti", ispričao je.

Ilija se, tvrdi, slučajno nalazio ispod Nininih prozora jer je to inače njegova ruta kretanja.

"Jednom mi je otvorila vrata. Čekao sam je i vidio da je to ona. Ponudio sam joj neke svoje radove, na što mi je odgovorila da ona sama piše pjesme. Ja sam samo htio da ona vidi moj rad jer mi je draga i kao žena i kao glazbenica. S njom sam imao velike zamisli, bez obzira na to bi li to bilo kroz muško-ženski odnos ili onaj profesionalni.

I u sandučić sam joj poslao jednu pjesmu koja govori o njoj i da sam zamislio nešto više. Slao sam joj svašta u kaslić, ali ne znam je li to pročitala. Bilo bi mi drago da konačno sazna što mislim o njoj i mislim da netko tko je zaljubljen u nju možda stopira moje poruke".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nina se šokirala

Nina ga je na svojim profilima na društvenim mrežama primijetila prije pet godina, a njegovo uporno pojavljivanje izazvalo je kod nje nemir.

"Nedugo nakon toga sam na svojim koncertima uz binu uočila starijeg muškarca, izrazito prosijede kose, srednjeg stasa i koji je svojim izgledom odskakao od mlađe publike.

Prije dvije godine mi je pozvonio na vrata stana u Zagrebu. Šokiralo me to. Donio mi je neke pjesme, ali se ne sjećam je li išta posebno govorio. Samo je u mene zurio. To me izrazito prestrašilo, osobito jer sam ga prepoznala s koncerata. Rekla sam mu da s njim ne želim nikakav kontakt, da mi prestane nositi pjesme i pisati mi te da mi više ne dolazi jer da ću ga prijaviti policiji.

Zatražila je policijsku zaštitu

Unatoč tome, u lipnju 2019. snimala sam spot u Jelsi, a prije toga sam u Bolu imala koncert te sam ga susrela po izlasku iz hotela. Užasno sam se prepala. Nisam mu se obraćala. Nakon toga sam provela nekoliko dana u svojoj kući u Jelsi te sam ga primijetila kako sjedi na zidiću ispred kuće", ispričala je Nina istražiteljima.

Otišla je do njega i zamolila ga da je prestane pratiti, a on joj je uzvratio kako on ljetuje na Hvaru i ima pravo tu biti. Nina ga je tada prijavila policiji te je zatražila zaštitu dok je na otoku. No, nametljivi obožavatelj pratio ju je i u Zagreb pa je za vrijeme pandemije često hodao ispod njenog prozora.

"Osim što je često hodao mojom ulicom, išao je u iste dućane kao i ja, trčao je mojom ulicom i cijelo vrijeme zurio u moje prozore. Bila sam užasno uznemirena i prestrašena. Zatvarala sam prozore da me ne vidi, a najviše me uznemirilo što je doznao moje adrese.

Pogledala sam njegov profil na Facebooku. Bio je prepun mojih slika i pjesama. Jezivo. Kulminacija je bila u srpnju i kolovozu 2020. kad sam ga vidjela na zidiću u Jelsi preko puta moje kuće. Ništa nije puno govorio, već je samo zurio u mene staklenim pogledom", kazala je Nina.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali