Play ponuda

ZAVRŠILI NA KRIM OBRADI / Hrvatska glumica sa suprugom i kćeri izazvala incident: 'Razbacivali su rukotvorine sa štandova i galamili...'

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

'Svi imamo pravo na san i mir, a otkako nam je susjedstvo došla Pivovara mi to nemamo', rekla je Gabrijela

15.3.2023.
10:27
Dino Stanin/PIXSELL

Zadarska pivovara Brlog u subotu je slavila sedmi rođendan, no na partyju je dva puta intervenirala policija i to jer su, prema priči svjedoka, glumica Gabrijela Meštrović Maštruko, njen suprug slikar Igor Maštruko te njihova kćer napravili incident, piše Zadarski.hr.

Policija je izvijestila da su "ispred ugostiteljskog objekta iza 15 sati došli muškarac (1960) i žena (1969) koji su razbacivali stvari sa štandova i galamili te se nakon toga udaljili. Na isto mjesto, oko 21 sat, pojavila se ženska osoba (1985) koja je radila sličan nered u skladišnom dijelu. Ubrzo je stigla policija i uhitila mlađu žensku osobu".

Vlasnica Brloga Ana Teskera i gosti pivovare za Zadarski.hr otkrili su da je riječ o glumici Gabrijeli i njenom suprugu. Njih dvoje su došli kad je fotografkinja i DJ-ica Mare Milin puštala glazbu, a Igor ju je "odgurnuo s pulta i šutnuo skupu tonsku opremu, a potom je počeo čupati kablove. Za to vrijeme njegova supruga je sa štandova bacala rukotvorine".

Izvor:

"Svi prisutni su vidjeli o kome se radi i ovo nije prvi put da nas se prijavljuje, zove policiju i inspekcije koje nikad nisu našli ništa sporno. Ne znam zašto uništavaju našu imovinu, niti što smo mi njima napravili. Sve se to događalo dok smo pekli humanitarni roštilj za jednu ukrajinsku obitelj, na terasi su bili roditelji s djecom i psima. Zaista ne znam što ih je toliko izazvalo na bacanje stvari i takvo histeriziranje. Prihvaćam da nekome može smetati buka ili što već, ali ovdje buke nema i ovo je prvi put da smo mi uopće imali proslavu rođendana. Da buka nije pravi problem najbolje govori to što policiju zovu i onda kad glazbe uopće nema, a na terasi sjedi dvoje ljudi", ispričala je Teskera.

'Imam moralno i ljudsko pravo ukazati na problem'

Ona je otkrila da je za drugi incident u pivovari kriva kćer bračnog para Maštruko koja je "došla na sporedni ulaz gdje je pogon za proizvodnju pive i počela bacati sve što joj se našlo pod rukom, uključujući i boce pod tlakom koje su mogle eksplodirati te je zato policija pozvana po drugi put".

"Ne znam jesu uopće svjesni kakva se katastrofa mogla dogoditi i što je mogla izazvati. Do sada smo pokušavali i tolerirali sve to, ali više nećemo. Sad ćemo i mi uzvratiti s prijavama jer ovako više ne ide", istaknula je vlasnica pivovare.

Incident je za Zadarski.hr komentirala i Gabrijela.

"Živim ovdje u Pet nebodera već 40 godina i mislim da imam moralno i ljudsko pravo ukazati na problem koji imamo, da ovaj teror bukom već jednom prestane! Svi imamo pravo na san i mir, a otkako nam je susjedstvo došla Pivovara Brlog mi nemamo ni jedno ni drugo. Osim što su proizvodnjom pive zasmrdili cijeli kvart do mjere da više ne mogu otvarati prozore iako sam astmatičarka, sada još rade koncerte tako da više uopće nemamo mira", ispričala je te je otkrila da su osoblje pivovare u par navrata molili da se stišaju.

"Ne znam ni sama koliko smo ih puta molili da stišaju, da prestanu, ali bez rezultata. Prijavili smo inspekciji, više puta policiji, bila kod gradonačelnika, ali nas građane nitko ne štiti. I što da čovjek napravi u takvoj situaciji, kako da ukažemo na to da više ne možemo izdržati, eto, to vam je razlog zašto smo otišli tamo. Inače radim kao dramski pedagog, volim mlade ljude, volim glazbu, ali postoji vrijeme i mjesto kad se to može događati. Ako imaju dozvolu da proslavu rođendana, to ne znači da moraju maltretirati cijeli kvart", otkrila je Gabrijela.