Zaštitno lice RTS-a Dragana Kosjerina (33) uključila se sinoć uživo u program finala Eurosonga koji se održao u Rotterdamu kako bi prenjela rezultate glasova srpskog žirija. Čim se pojavila u elegantnoj crvenoj haljini, elokventna voditeljica zablistala je punim sjajem. Publika na malim ekranima širom Europe mogla je vidjeti njezino voditeljsko umijeće i raskošnu ljepotu. Brzinom svjetlosti stizale su pohvale na račun njezinog izgleda.

"Najljepša Srpkinja", pljuštali su komentari.

No, tko je Dragana Kosjerina? Poznata je pod nadimkom 'lijepo lice sporta' koji je dobila na samom početku karijere kao sportska komentatorica televizije 'TV Sport'. Godine 2015. prešla je na drugu televizijsku kuću, javni servis 'RTS'.

Prije nego što je postala novinarka i sportska komentatorica, Dragana se bavila manekenstvom, a karijeru je započela u 17. godini. Nakon niza uspjeha, ponijela je i laskavu titulu 'Miss Teen' 2004. godine i bila je jedan od top modela agencije Models, što smatra jednim od svojih velikih uspjeha.

Kada je moda u pitanju, kaže da ne može izdvojiti nekog modnog dizajnera jer i sama dizajnira, ali su joj omiljene tamnije i elegantne boje poput crne. Iako je nikada nije privlačilo novinarstvo, oduvijek je voljela kameru, javne nastupe i biti u centru pažnje. Kao mala bavila se latinoameričkim plesom. U vezi je sa stomatologom Bojanom Perduvom.

Ona je više od lijepog lica

Rođena je u Sarajevu 1987. godine odakle s pet godina odlazi živjeti u Beograd gdje je završila osnovnu školu. Kao mala htjela je biti stomatolog.

Iako je jedna od najljepših voditeljica u regiji, ona kao svoj najveći adut naglašava obrazovanje i šarm. Smatra da je ljepota subjektivna i da lijepim djevojkama u životu dodatni izazov predstavlja dokazivanje da su nešto više od lijepog lica. Njezin glavni moto je umjerenost u svemu, a svoje vrijeme provodi kuhajući. Nije ljubiteljica noćnog života, voli prirodu i uživa u njezinim čarima. Za sebe kaže da nije osoba koja ima problem s egom, može prihvatiti kritiku i cijeni je. Visoka je 173 centimetara.

Dragana za sebe kaže da je veoma racionalna i samokritična te ne voli kada je ljudi pretjerano hvale jer i sama zna kada je dobro odradila posao, a kada je napravila grešku. Kaže da je stekla dosta samopouzdanja, kao i sposobnost da prepozna one prave i iskrene ljude s kojima se trudi okružiti i na poslu, ali i privatno.