Play ponuda

Monika Kravić Mamić: 'Imam grižnju savjesti od jutra do sutra'

shimmer fallback

Nakon pet godina izbivanja s malih ekrana, Monika Kravić zamijenila je Novu TV, program na kojem je započela karijeru s RTL-om.

13.6.2014.
10:25
Play ponuda

Prije ova četiri mjeseca provedena na RTL-u, Monika Kravić Mamić izbivala je s televizije punih pet godina.

'Moram priznati, bilo mi je neobično doći taj prvi dan na posao jer sam dugo bila isključivo mama', rekla je lijepa voditeljica i supruga Marija Mamića, s kojim ima dva sina, Josipa (5) i Jakova (1).

Najveću promjenu osjeti, kaže Monika, kada ne stigne na kavu prije ili poslije posla, jer stalno mora nešto obavljati. No, na posao se jedva čekala vratiti, ispričala je za prilog Jutarnjeg Lista, Studio.

'Moja je želja bila vratiti se na posao vrlo brzo nakon rođenja prvog sina. Ali Nova TV i ja tada se nismo uspjeli dogovoriti onako kako bi to odgovaralo i njima i meni. Zato sam se okrenula nekim drugim stvarima u tom razdoblju mog života' rekla je iskreno Monika.

'Bilo mi je žao, ali s druge strane, osjećala sam da je to prava odluka. Nisam je donijela preko noći', objašnjava voditeljica, koja je u međuvremenu i diplomirala.

Monika kaže da joj trenutno na RTL-u odgovara što nije svaki dan angažirana, jer njen mlađi sin još ne ide u vrtić.

'Imam osjećaj da i njemu moram pružiti one prve tri najvažnije, kao i Josipu, da će nešto propustiti. Imam grižnju savjesti od jutra do sutra, kao svaka majka', kazala je Monika.

Osvrnula se i na kritike zbog njene odluke da se vrati na posao. Kaže da ju je začudio stav ljudi koji su se pitali: 'Zašto ide raditi, kada ne mora?'.

"Tko kaže da ne moram? Možda moram. To je samo percepcija ljudi. Svi mi imao svoju sliku o drugima, a da ih ni ne poznajemo, to je normalno. Ali, tko sam ja da idem objašnjaviti nekome nešto o meni, kakva sam ja zapravo', kaže Monika te dodaje da su je predrasude uzrujavale kada je bila mlađa, ali sada je to više ne smeta.

Bez uzrujavanja reagirala je i kada se pozornost medija na nju usmjerila isključivo zato jer se udaje za sina Zdravka Mamića. 'Nikad nisam izazvala svojim privatnim životom bure, niti namjeravam. Jedno razdoblje svog života ja i jesam bila samo snaha Zdravka Mamića za medije. Svega sam tog svjesna. No, ja sam osoba koja prihvaća stvari takve kakve jesu i uvijek se mirim sa svime', komentirala je Kravić-Mamić.

Play ponuda
Play ponuda