LEGENDA AKCIJSKIH KOMEDIJA: / Jackie Chan će dobiti Oscara za životno djelo

Jackie je jedan od omiljenih glumaca, ali i jedan od najplaćenijih. Forbes ga je u kolovozu proglasio drugim najplaćenijim glumcem na svijetu. U 2016. je zaradio 61 milijun dolara.

2.9.2016.
9:39
Screenshot/YouTube

Glumac i majstor borilačkih vještina Jackie Chan primit će Oscara za životno djelo, objavila je u četvrtak Akademija filmskih umjetnosti i znanosti.

Chan, rođen u Hong Kongu i star 62 godine, imao je uloge u holivudskim filmovima poput Kung Fu Pande, Karate Kida i Gasa do daske. Ove će se godine pridružiti ostalim dobitnicima te nagrade, redatelju dokumentaraca Fredericku Wisemanu, britanskoj montažerki Anne V. Coatesu i casting direktorici Lynn Stalmaster.

Svaki od njih će na gala večeri u Los Angelesu u studenome primiti počasnu figuru Oscara kojom se priznaje njihov cjeloživotni doprinos filmskoj umjetnosti.

Predsjednica akademijeJackie Cheryl Boone Isaacs u priopćenju ih je sve nazvala "pravim pionirima i legendama u svom zanatu".

Chan je u prvom filmu glumio već s osam godina, a glumio je i ponekad režirao u više od 30 borilačkih filmova u Hong Kongu. Ovo će mu biti prvi Oscar.

Chana je u kolovozu Forbes proglasio drugim najplaćenijim glumcem na svijetu. U 2016. je zaradio 61 milijun dolara, nešto manje od zvijezde Brzih i žestokihDwaynea Johnsona.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali