Kreće početak radova dječjeg odjela Opće bolnice

Uskoro kreće početak radova na dječjeg odjela Opće bolnice u Dubrovniku koja će biti sponzorirana donacijom humanitarnog teniskog dvoboja Gorana Ivaniševića i Johna McEnroa.

20.8.2010.
16:04
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Projekt 'Let’s DU it!' koji se odvijao od 2. do 9. srpnja (u sklopu kojeg je u Dubrovniku održan Libertas film festival uz više od 100 prikazanih filmova, preko 80 stranih gostiju i novinara te zvijezde poput Gabourey Sidibe, Jiri Menzela i Madsa Mikkelsena) održao je i humanitarni teniski dvoboj svjetskih legendi Gorana Ivaniševića i Johna McEnroa.

Sav prihod od prodaje ulaznica i za filmove i za humanitarni meč, uz donacije sponzora i nakon pokrivanja svih troškova organizacije, namijenjen je obnovi dječjeg odjela Opće bolnice u Dubrovniku.

'Troškovi organizacije bili su minimalni, budući da su se i Goran i John odrekli svojih honorara, kao i tvrtke Alfa plan i Concept 90, pa je sve bilo moguće organizirati za nešto više od milijun kuna. Realni trošak organizacije ovakvog spektakla u centru starog grada iznosio bi blizu pet milijuna kuna, pa smo jako zahvalni i Goranu i Johnu na njihovom prilogu, kao i sponzorima koji su donirali rad svojih tvrtki', izjavila je Mia Pećina, su-organizatorica projekta.

'Minimalna zarada od prodanih karata je 320 tisuća kuna pa će se sigurno izvršiti radovi barem u toj vrijednosti, a naravno još očekujemo i donacije koje nisu pristigle, vrlo vjerojatno zbog godišnjih odmora, a i prošlo je svega šest tjedana od samog projekta pa im opraštamo za sada', nadodala je Mia Pećina.

'Ovo je stvarno bio fantastičan projekt i jako sam zahvalan cijelom timu na odličnoj organizaciji i entuzijazmu, a pogotovo Panču što mu je to uopće palo napamet! Trenutno još uvijek očekujemo uplate od sponzora, uključujući i Ministarstvo turizma te Hrvatsku turističku zajednicu. Kroz sljedećih deset dana, u dogovoru s bolnicom, odabrat će se i građevinska tvrtka koja će odmah krenuti s radovima', vidno sretan rekao nam je začetnik projekta, Goran.

Početak radova morao je pričekati mali pad temperatura kako bi se djeci na odjelu mogla i dalje pružiti adekvatna njega i kako bi se radovi napravili što bezbolnije za sve pacijente. 'Radovi će se odvijati u fazama, prostorija po prostorija, kako bi se najmanje ometao rad, a uključivat će obnovu aluminijske stijene vanjskih otvora, spuštenih stropova te obnovu kupaonica, naravno ovisno o finalnom iznosu donacije. Vrlo smo zahvalni organizatorima i Goranu i Johnu na ovom projektu i nadamo se da će radovi biti gotovi do kraja listopada', izjavio je ravnatelj bolnice Branko Bazdan.

I organizatori se nadaju da će radovi biti gotovi na vrijeme, i najkasnije do kraja godine objavit će potpunu bilancu troškova organizacije, donacija i troškova izvršenih radova.

Prethodni članci:

arti-201007080061006 arti-201007080714006 arti-201007070044006 arti-201007060789006 arti-201007040258006

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali