Play ponuda

Jasmin Stavros u izolaciji: Metem podove, čistim WC

shimmer fallback

Ovih dana Jasmin Stavros se nalazi u jednom talijanskom prihvatilištu pod okriljem Crkve i u središtu njegove pozornosti su oboljela djeca.

1.3.2013.
10:59
Play ponuda

Iako često odlazi na duhovne obnove, koje obično traju tjedan dana, Jasmin Stavros ovaj se put odlučio na nešto drastičniji program, koji traje četiri tjedna, a provest će ih volontirajući u sklopu humanitarne udruge u Italiji.

'Pridružio sam se udruzi koja uglavnom pomaže djeci oboljeloj od leukemije i ostalih težih bolesti. Ustajem ujutro u šest, nakon mise i klanjanja odradimo križni put, a potom cijelo popodne provodimo volontirajući. Nakon toga opet imamo dva sata obnove i molitve. Svjetla se gase u 21.00, cijeli je dan organiziran. Imam tek stanku od sat vremena koju koristim upravo sada, dok s vama pričam', rekao je Stavros, koji je beskrajno zahvalan na ovakvoj prilici za Studio, prilog Jutarnjeg lista.

'Ovdje radim stvari koje inače vjerojatno nikad ne bih. WC doma ne čistim, ali ovdje je to za mene najnormalniji dio obaveza. Čistim, metem podove, radim ostale fizičke poslove kao što je prenošenje stvari u centru. Nitko me ni na što ne tjera. Ovo je moj izbor. Također pomažem stručnjacima oko brige za djecu, bolesnu djecu kojoj dajem sve svoje, srce, ljubav i emocije', priča Stavros.

'Mogao sam sada biti na skijanju, ali ovaj sam put odabrao drugu vrstu obnove. Obnovu svoje duše. Jako sam zadovoljan, osjećam da dobivam snagu za sve stresove koji me tek čekaju u životu', nadodao je.

Ovu njegovu odluku mnogi su, kako je sam rekao, smatrali čudnom, no njemu to ni najmanje ne smeta. On je, kako kaže, otišao tamo da se nauči velikoj poniznosti, da sebe u potpunosti da drugima.

Ne vidi smisao u tome kad se ljudi u korizmi odreknu cigareta i alkohola pa onda na Uskrs popiju pet litara vina i popuše tko zna koliko cigareta.

'Najveću podršku u svemu mi, kao i obično, daje moja obitelj. A ostali koji misle da sam 'puka' me ne zanimaju. Svatko bira svoj put, pa tako i ja svoj', kaže Stavros kojem je cilj postati bolji čovjek te dobiti dodatnu snagu za sve svoje prijatelje, ali i neprijatelje.

Play ponuda
Play ponuda