Višnjić glumi u prvoj epizodi treće sezone, uz bok s Drew Barrymore i Timothyjem Olyphantom

Hrvatski glumac Goran Višnjić glumit će u trećoj sezoni Netflixove serije "Santa Clarita Diet" u kojoj će utjeloviti srpskog pukovnika Dobrovoju Popovića, prenosi Večernji list. Riječ je o komediji u kojoj se život bračnog para Sheile i Joela Hammonda, koje glume Drew Barrymore i Timothy Olyphant, promijeni nakon što se Sheila zarazi virusom od kojeg se pretvori u zombija. Iako i dalje izgleda kao čovjek, Sheila počinje osjećati neutaživu glad za ljudskim tijelom. Virus je došao iz Srbije, odnosno iz izmišljenog grada Pozica.

Višnjić se pojavljuje u prvoj epizodi treće sezone. On ulovi jednog zombija i pokuša ga ispitati. S njim glumi i Miraj Grbić, bosanskohercegovački glumac koji je u seriji "Lud, zbunjen, normalan" utjelovio Čombu. Obojica govore srpski.

Glumit će i u seriji i filmu o Gotovini

"Moj lik dolazi u Ameriku iz zemlje iz koje potječe virus. Za razliku od 'Vitezova Srbije', oganizacije koja želi ubiti zombije, on ima sasvim drukčiji, pomalo iznenađujući plan. Zato mi se i svidjela ova serija, jer se radi o pravoj komediji", rekao je Višnjić za američke medije. Priznao je da mu je na snimanju bilo jako zabavno. "Malo sam se osjećao čudno na početku snimanja sezone, jer oni su već ekipa, a ja sam uletio kao gostujuća zvijezda. No vrlo su me brzo prihvatili", dodao je.

Višnjića ćemo ove godine gledati i u seriji i filmu "General" o životu Ante Gotovine te u filmu "Fatima" koji govori o jednom od najpoznatijih marijanskih svetišta rimokatoličke crkve u svijetu.